Apjának kellett volna meghalnia a Holokauszt Múzeum támadójának fia szerint

Írta: Hírszerz? - Rovat: Hírek - lapszemle

“Az apámnak kellett volna meghalnia”. Ezt a washingtoni Holokauszt Múzeum elleni szerdai támadás tettesének fia, Erik von Brunn mondta az ABC tévé pénteki híradójának.
 

Forrás: Hírszerző

 

 

A 88 éves James von Brunn szerdán bement a Holokauszt Múzeumba egy 22-es kaliberű puskával, majd lövöldözni kezdett, és a rendőrség szerint szándékosan mellbe lőtte a 39 éves afro-amerikai őrt, Stephen Tyrone Johns-t, aki még vissza tudott lőni. A biztonsági őr a kórházban meghalt, a támadó pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A hatóságok bejelentése szerint gyilkosságért vádat emelnek James von Brunn ellen.

Az idős férfi megszállott rasszista, antiszemita, Holokauszt-tagadó, a “fehér felsőbbrendűség” nézetének leplezetlen hirdetője. James von Brunn hat és fél évet ült börtönben, az 1980-as években, miután támadást kísérelt meg a Federal Reserve (Fed), vagyis az amerikai jegybank ellen. 1981-ben bement a Fed washingtoni épületébe egy kézifegyverrel és egy lefűrészelt csövű puskával, de mielőtt bármit tehetett volna, az őrök leteperték. Az akció szerinte “kísérlet volt arra, hogy a Fed hitszegő kormányzótanácsát törvényes, polgári ellenőrzés alá helyezze”. Az akkori vád szerint túszul akarta ejteni a kormányzótanács tagjait. A férfi ugyanis abban a meggyőződésben volt, hogy a Fed-et a Rothschild-család hozta létre azért, hogy kiszolgálja a nemzetközi zsidó bankárvilágot.

“Megbocsáthatatlan, amit tett. Nincs megfelelő szó arra, hogy kifejezzen mély sajnálatomat, amiért Stephen Tyrone Johns, nem pedig az apám halt meg” – közölte az ABC-vel a 32 éves Erik von Brunn, aki hozzátette: apja gyűlölete a kisebbségek, különösen a zsidók ellen a családját is szétrombolta. Ezért vált el tőle a felesége, Erik anyja, akit fiához hasonlóan évken át terrorizált. “Nemcsak minket tett tönkre, hanem azokat is, akik ellen fellépett, mint Stephen Tyrone Johns családját” – közölte a 32 éves férfi.

“Üzenem a szélsőségeseknek, akik most hősnek tartják az apámat, hogy gyáva tett volt, amit elkövetett” – mondta Erik von Brunn a 88 éves apjáról, akit halára is ítélhetnek, ha bűnösnek találja az esküdtszék. Az FBI szerint a férfi kocsijában, amit a támadás előtt a Holokauszt Múzeumnál hagyott, találtak egy notebook-ot benne egy szöveggel, amely szerint Barack Obama elnök a zsidók bábja, és a Holokauszt hazugság.
 

[popup][/popup]