Zsinagóga Udvar nyílik Szombathelyen

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Szombathely – Zsinagóga Udvar nyílik Szombathelyen: az új, egyedi profillal rendelkező kulturális helyszín péntektől várja az érdeklődőket.
 

Forrás: MTI

 

 

– Nem koncertszerű előadásokat tervezünk a szombathelyi Bartók Terem belső udvarán, hanem olyan alternatív, a város egyéb színpadain nem látható művészeteknek szeretnénk lehetőséget adni, mint a hastánc és a pantomim, illetve ezek ötvözete népszerűbb műfajokkal, például a dzsesszel – nyilatkozta Orsai Katalin, a Savaria Szimfonikus Zenekar sajtóreferense.

A Zsinagóga Udvarban a közönség asztaloknál ülve, a vendéglátást élvezve tekintheti meg a produkciókat.

A pénteki nyitó előadás a Colores del Tango, avagy a Tangó színei című, egész estét betöltő produkció lesz az Escualo Quartet (Ács Péter nagybőgő, Kerek István hegedű, Mayer Albert gitár) közreműködésével; a produkciót a budapesti Művészetek Palotájában korábban telt ház előtt mutatták be.

A sajtóreferens elmondta: a társrendező AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központtal együtt remélik, hogy a Zsinagóga Udvar nagy népszerűségre tesz szert, és tartósan a minőségi kulturális szórakoztatás új helyszínévé válik.
 

[popup][/popup]