A Malév képviseli a Magyar Turizmus Zrt.-t Izraelben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és S-P. Mahoney, a Malév marketingigazgatója az IMTM turisztikai kiállításon, Tel-Avivban bejelentették, hogy a két szervezet együttműködési megállapodást írt alá, amelynek értelmében a Malév a tel-avivi képviseletén keresztül ellátja a Magyarország mint turisztikai desztináció népszerűsítésére irányuló feladatokat az izraeli utazási piacon.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet tevékenységében Izrael – mint fejlődő küldőpiac – igen fontos szerepet játszik. A társaság 2000 és 2004 között Izraelben is működtetett külképviseleti irodát, 2004 óta azonban nincs turisztikai képviselete Magyarországnak Iz- raelben. A Magyar Turizmus Zrt. és a Malév nemzeti légitársaság között létrejött együttműködési megállapodás lényege, hogy a Malév a tel-avivi képviseletén keresztül ellátja a Magyarország mint turisztikai desztináció népszerűsítésére irányuló feladatokat a nemzeti turisztikai marketingszervezet budapesti központjának szakmai irányításával és felügyeletével. A megállapodás értelmében a nemzeti légitársaság kapcsolatot tart az izraeli utazási szakmával és sajtóval, biztosítja a számukra szükséges információkat, részt vesz a tanulmányutak szervezésében, megjelenik az évente megrendezésre kerülő IMTM-kiállításon és az együttműködés céljait szolgáló konferenciákon, az izraeli turisztikai szakma munkáját továbbá szakmai találkozók szervezésével, prezentációkkal is segíti.

A két cég évek óta együttműködik a külföldi újságírók és utazási szakemberek részére szervezett magyarországi tanulmányutak megvalósításában. Izrael és Magyarország között a Malév heti nyolc-kilenc járattal biztosít légi összeköttetést. Az izraeli beutazó turizmus 2001-es rekordjait követően (284 ezer vendégéjszaka) 2002-től jelentősen csökkent, majd 2003-tól ismét növekedésnek indult. A 2005. évet sajnos ismét csökkenés jellemezte: 99 179 látogatót, 56 794 vendéget és 182 474 vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken.

Az MT Zrt. várakozásai szerint a turisztikai képviselet kedvezően befolyásolja majd a Magyarországra irányuló turizmusforgalmat.

(Forrás: Népszava)

[popup][/popup]