Obama rászólt Izraelre

Írta: Privátbankár.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Barack Obama amerikai elnök arra kérte az izraeli kormányfőt, hogy ne lepje meg az Egyesült Államokat egy Irán elleni katonai támadással – írta a Háárec című izraeli napilap csütörtökön.
 

Az üzenetet az amerikai kormányzat egy magas rangú képviselője adta át, aki a napokban Izraelben tárgyalt, előkészítve Benjamin Netanjahu jövő heti washingtoni látogatását. Az, hogy Obama üzenetével nem várta meg a személyes találkozót az izraeli kormányfővel, azt mutatja: Washington komolyan aggódik amiatt, hogy Izrael elveszítheti türelmét az atomprogramjához ragaszkodó Iránnal szemben – vélekedett a Háárec.

A lap szerint Obamát feltételezhetően aggasztják Netanjahu bizonyos kijelentései. Az izraeli kormányfő például még megválasztása előtt azt mondta: ha miniszterelnök lesz, nem hagyja, hogy Irán atomfegyverre tegyen szert, és ennek érdekében bármilyen eszközt kész alkalmazni. Az izraeli holokauszt-emléknapon Netanjahu leszögezte: Izrael nem fogja megengedni, hogy a vészkorszak tagadói még egyszer holokausztot vigyenek véghez a zsidó nép ellen.
 

[popup][/popup]