Izrael-ellenes tüntetők próbáltak betörni a Davis Kupára

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Szélsőjobbos és szélsőbalos tüntetők vállt vállnak vetve tiltakoztak Malmőben. A tömeg egy része meg akarta rohanni a svéd-izraeli meccsnek helyet adó sportcsarnokot. Összecsapott a rendfenntartókkal több tucat Izrael-ellenes tüntető szombaton Malmőben. 

Forrás: MTI

 

Megpróbálták megrohamozni a svéd-izraeli Davis Kupa-teniszmérkőzésnek helyet adó sportcsarnokot. A tüntetők át akarták törni az aréna köré húzott kordont, de a rohamrendőrök visszaszorították őket.

Összesen mintegy hétezer szélsőjobbos és szélsőbalos aktivista érkezett szombaton a helyszínre, miután előzőleg a dél-svédországi város egyik központi terén mintegy kétezren meghallgatták az Izrael év eleji gázai hadműveletét elítélő és a palesztinok támogatását sürgető beszédeket. Lars Ohly, a svéd Baloldali Párt vezetője az összegyűlt tömegnek azt mondta, hogy az Európai Uniónak és a világ többi részének “bojkottálnia kell az izraeli rasszista rezsimet”.

Bár a szervezők békés tiltakozást ígértek, néhány szélsőbaloldali aktivista előre kilátásba helyezte, hogy meg fogják zavarni az izraeli-svéd Davis Kupa-találkozót, amelyet a városi tanács döntése alapján – éppen a tiltakozók miatti elővigyázatosságból – zárt ajtók mögött kezdtek meg pénteken.

A malmöi sportcsarnokhoz több száz rendőrt vezényeltek ki, hogy megakadályozzák a tüntetők behatolását az arénába.
 

[popup][/popup]