London felé repül az Argentinából kiutasított, holokauszt-tagadó katolikus püspök

Írta: Független Hírügynökség - Rovat: Hírek - lapszemle

Úton van Nagy-Britannia felé az a katolikus püspök, akit a múlt héten utasítottak ki eddigi lakóhelyéről, Argentínából. Richard Williamson ugyanis nemrég megismételte a holokauszt tényét és a náci gázkamrák meglétét tagadó kijelentéseit.
 
 

 

 
A 68 éves püspököt (három társával együtt) alig egy hónapja fogadta vissza a katolikus egyház vezető szerveibe a pápa. XVI. Benedek ezzel megpróbált gesztust tenni az egyház konzervatív szárnya felé, azonban Williamson februárban megismételte, hogy szerinte “hazugság, hogy a nácik több millió zsidót tervszerűen kiirtottak volna gázkamrákban”. Mondatait a Vatikán ismételt kérésére sem vonta vissza, csak annyit ígért meg, hogy “elgondolkodik és újból áttanulmányozza a kérdést”.

Cristina Kirchner, argentin elnök azonban felháborodott és tíz napot adott a püspöknek arra, hogy végleg elhagyja Argentínát. Az elnökasszony azzal indokolta a kiutasítást, hogy Williamson “mélyen megdöbbentette és megsértette az argentin társadalmat, a zsidó népet és az egész emberiséget”.

A brit katolikus püspök most egyelőre visszatér Londonba.

[popup][/popup]