A civil szervezetek megvédenék a VII. kerület értékeit

Írta: zomm.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Nyílt levélben kérik arra a VII. kerületi képviselő-testületet civil
szervezetek, hogy helyezzék hatályon kívül a zsidónegyed sorsát
meghatározó építési szabályozási tervet, amellyel szemben a
közigazgatási hivatal törvényességi észrevételt emelt – közölte a
dokumentumot aláíró öt szervezet.

2009. február 11.

 

A Nagydiófa Egyesület, az Óvás! Egyesület, a Levegő Munkacsoport, a Szindikátus és a Védegylet közleménye szerint a szervezetek már évek óta tiltakoznak az ellen, hogy a kerületi vezetés lehetővé teszi a régi városrész “eldózerolását és építészetileg igénytelen, kizárólag befektetői érdekeket szolgáló házak építését”.
Zoom

Mint írták, Hunvald György letartóztatása új helyzetet teremt. “A kérdés most az, hogy amíg a polgármester vizsgálati fogságban van, a testület folytatja-e az eddig követett gyakorlatot, vagy elindul egy olyan város felé, ahol nem az anyagi érdekek döntenek mindenben” – áll a közleményben.

Hozzátették, hogy a jelenleg érvényes szabályozást tavaly a világörökségi illetékesek, a civilek és a főváros kritikája ellenére úgy szavazta meg az erzsébetvárosi képviselő-testület, hogy közben tüntetők álltak a teremben.

Emlékeztetőül azt közölték, hogy a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal által törvénysértőnek nyilvánított rehabilitációs szabályozási tervet Lantos Péter főépítész és Hunvald Gyögy polgármester előterjesztése alapján szeptember 19-én fogadta el a képviselő-testület.

 

[popup][/popup]