A Szombat válaszol

Írta: Archívum - Rovat: Archívum, Egyéb

Róna Péter, Budapest. Tisztelt Róna úr! Korántsem tévedésből került az Ön által észrevételezett betűpár a Szombat fejlécére, s korántsem azért, mintha feladtuk volna a zsidó szellemiségen belüli pluralizmusunkat. Védjegynek tekintjük az inkriminált jelet, amely nem csupán ultra-ortodox kiadványokon fedezhető fel. S a lubavicsi mozgalom kiadványain sem egységes a jelzés. Tekintse legfeljebb kamaszos túlzásnak törekvésünket, hogy a tradíciót „ide nekem az oroszlánt is” lendülettel kívánjuk birtokba venni, s vétetni olvasóinkkal. Ebben egyébként – felkészültségét kamatoztatva és sokasítva – Ön is segítségünkre lehetne. Hagyomány rovatunk őszintén várja jelentkezését, szükségünk van munkatársakra. S még két dolog. Folyóiratunknak elkél(ne) az isteni segítség, de az emberi is, továbbá azt sem bánnánk, ha nem dobnák ki.

Kelen Dénes, Budapest. „Elolvastam Gadó György Mondd, érdemes? című cikkét, és szerintem köszönet jár érte. G. Gy. évek óta harcol a zsidóságért, mindannyiunkért – folytatja K. D. (Még ha időnként oda is üt, ahova nem érdemes.) Azt becsülöm benne, hogy van bátorsága nyilvánosan felvetni a kérdést: érdemes-e. Ez bizony nem „ostoba kérdés”, sokunkban felmerült már ez a probléma életünk folyamán. Nem a kérdés, hanem a válasz minősíti az embert.” Kelen Dénes soraihoz nem kell kommentár.

E. S., Ausztria. Egyetértünk Önnel: hírek, hírek és megint csak hírek kellenek, „mi történt a Jointnál, a Keresztény-Zsidó Társaságban, az iskolákban”, de sajnos, szervezeteink nem túl közlékenyek, mondhatni, helyenként zárkózottak.

 

 

Címkék:1992-03

[popup][/popup]