Schiff András átvette a Magyar Kultúra Követe címet

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Független Hír TV

2008. február 10. Schiff András zongoraművész-karmesternek pénteken adta át Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Kultúra Követe 2008 címet Budapesten – tájékoztatta az Oktatási és Kulturális Minisztérium az MTI-t.

   
  Schiff András  

A Magyar Kultúra Napja, január 22. alkalmából Esterházy Péter író, Eötvös Péter zeneszerző, karmester, Kányádi Sándor költő, műfordító, Julia Marton-Lefevre, magyar származású környezetvédelmi és tudományos szakdiplomata, Palya Bea énekművész és Schiff András zongoraművész-karmester kapta a második alkalommal odaítélt Magyar Kultúra Követe címet.

Schiff András külföldi koncertjei miatt nem vehetett részt az ünnepségen, csak most tudta átvenni az elismerést. “Ez nem kitüntetés. Ez elismerés, ugyanakkor megbízás is, amelyhez nem jár útlevél” – mondta köszöntőjében Hiller István miniszter.

A méltatás szerint Schiff András világhírű magyar zongoraművész és karmester, a legrangosabb koncerttermek rendszeres vendége, két Grammy-díj, két Gramophone-díj, a Kossuth-díj, a Bartók-Pásztory Díj, és a legjobb hangszeres szólistának járó Nemzetközi Komolyzenei Díj tulajdonosa. A Firenzében és Londonban élő művész, akit a kritikák a “zongora poétájának” neveznek, rendszeresen fellép Magyarországon.

 

[popup][/popup]