McCain szerint Obama a Hamász kedvenc jelöltje

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: MA

2008. április 26.
A Hamász radikális palesztin szervezet “kedvenc jelöltjének” nevezte a demokrata elnökjelöltségre pályázó Barack Obamát John McCain, a republikánus elnökjelöltség várományosa egy internetes fórumon.

“Úgy gondolom, teljesen világos, hogy a Hamász kit látna szívesen az Egyesült Államok következő elnökeként. Fontos, hogy az emberek megértsék: én a Hamász legrosszabb rémálma lennék. (…) Amennyiben a Hamász Obama szenátort támogatja, a választók ennek megfelelően hozhatják meg döntésüket” – idézte McCain pénteki szavait a The Weekly Standard című amerikai hetilap internetes kiadása.

Obama korábban többször leszögezte, hogy terrorista szervezetnek tartja a Hamászt, és helytelenítette, hogy Jimmy Carter volt amerikai elnök találkozott a radikális palesztin szervezet elnökével. Az illinois-i szenátor azt mondta, hogy elnökké választása esetén nyitott lenne a tárgyalásokra Iránnal, Észak-Koreával és a kubai vezetéssel, ám a Hamásszal nem folytatna megbeszéléseket.

Sőt, nemrég hangsúlyozta, hogy elnökként együttműködne Izraellel a Hamászhoz hasonló terrorista csoportok elszigetelése érdekében, és támogatná a zsidó állam jogát az önvédelemhez. Obama szóvivője felszólította McCaint az internetes fórumon tett megjegyzése után, hogy korábbi ígéretének megfelelően tiszteletteljes kampányt folytasson, és ne állítson olyasmit, amiről maga is tudja, hogy nem igaz.

[popup][/popup]