Mazsike Chanukka-bál

Írta: Hámori Zia - Rovat: Archívum

Nagysikerű Chanukka-bált rendezett de­cember 7-én a MAZSIKE az Új Udvar Be­vásárló Központ Limonádé Klubjában.

A szokatlan helyszín ellenére népes társaság gyűlt össze az egyesület életé­ben már hagyománynak tekintendő rendezvényre. A program a „Magyar Zsi­dó Kultúráért” és a „Várhegyi György” díjak átadásával indult. Dr. Feldmájer Péter, az Egyesület elnöke adta át a dí­jakat Komoróczy Géza történész, egyetemi professzornak a zsidó kultúra népszerűsítéséért, valamint Ádám Má­riának, a Goldmark kórus karnagyának a kórusvezetői munkájáért.

Dunai Tamás színművész, a Mazsike gyakori vendége, kedves humorával ezúttal is jó kedvre derí­tette a közönséget. Fiatal táncosok latin táncokkal, és még fiatalabbak (10 és 12 évesek) akrobati­kus rock and rollal, Far­kas Renáta magyar hastánc-bajnok csípőmozgásával izgatta fel a (férfi) kedélyeket. A Chagall Klezmer Band Vincze Pál vezetésével és pergő ritmusú zenéjével jól előkészítette a hangulatot a későbbi tánchoz. A Scheiber Sándor iskola kórusa Vida Györgyi tanárnő vezetésével az alkalomhoz illő zsidó dalokat énekelt.

A programot követő tánchoz a Beat Band zenekar húzta a talpalávalót. A „nevesincs iskola” egykori „nevesincs zenekara” (ahogy vezetője bemutatta magukat) a hatvanas-hetve­nes évek külföldi slágereit játszotta, néhány szám eléneklésére maga Bánó András tévés személyiség is feltűnt a színpadon. A jobbára középkorú közön­ség feledve reumás és ízü­leti panaszait, éjfélig ropta a táncot fiatal korának ked­venc számaira.

A Carmel Pince büféjének sóletje és barchesze otthonos ízeket varázsolt a bevásárlóközpont kissé huzatos, ám tá­gas helységeibe. A tombola nyeremé­nyeknek ezúttal is örültek a nyertesek, és csalódottan dobták el a kis cédulát a hoppon maradottak. A fődíj ezúttal egy hároméjszakás hévízi üdülés volt az Aquamarin szállodában.

Címkék:2003-01

[popup][/popup]