Kalózadók miatt leállt a közlekedés Izrael repterén

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. június 7. Többször is leállt a közlekedés csütörtök délelőtt Izrael nemzetközi repülőterén, mert az irányítást megzavarták különféle kalózrádiók adásai. A Ben Gurion repülőtér irányítótornya és a gépek közötti kommunikáció többször is megszakadt, ami 10-15 perces kényszerű várakozást eredményezett több járatnál is.

Az izraeli hadsereg rádiója szerint egy Ramallahban, a Palesztin Hatóság területén működtetett palesztin rádióadó a felelős a zavarok többségéért. Néhány esetben azonban kalózadók “nyomták el” a reptéri kommunikációt. Az izraeli közrádió szerint viszont a hadsereg adatátviteli rendszere az, ami az esetek jó részében a zavarokat okozza.

Saul Mofaz közlekedési miniszter, aki jelenleg az Egyesült Államokban tárgyal, azt mondta, hogy a reptéri kommunikációt akadályozó jelenségek “mostanra elérték azt a szintet, hogy időzített bombaként bármikor veszélybe sodorhatják a biztonságos közlekedést a Ben Gurion repülőtéren”.

Az izraeli hatóságok már évek óta folytatnak harcot a reptéri kommunikációban zavarokat okozó kalózadók ellen – kevés sikerrel.

(Forrás: AFP, Független Hírügynökség)

[popup][/popup]