Izraeli stadionbezárás a Rabint gyalázó szurkolók miatt

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Híradó

2007. november 8. A Beitar híveként ismert Ehud Olmert miniszterelnök elítélte a szurkolók magatartását, a klubvezetők pedig belenyugodtak az ítéletbe. Két hazai mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszania az izraeli labdarúgó-bajnokságban éllovas Beitar Jerusalemnek, miután hívei meggyalázták a 12 éve meggyilkolt Jichák Rabin kormányfő emlékét.

A jobboldali irányultságú tábor vasárnap hangosan pfujolt, amikor a hangosbeszélő a Maccabi Haifa elleni meccs előtt felszólított mindenkit, hogy adózzon egy perc csenddel az 1995-ben elhunyt politikusnak.

A Beitar híveként ismert Ehud Olmert miniszterelnök elítélte a szurkolók magatartását, a klubvezetők pedig belenyugodtak az ítéletbe.

A jeruzsálemieket Izrael leggazdagabb egyesületeként tartják számon, amióta 2005-ben Arkagyij Gajdamak orosz milliárdos lett az új tulajdonos.

Jichák Rabint 1995. november 4-én Jigal Amir lőtte le egy tel-avivi békenagygyűlésen. Izraeli szélsőjobboldaliak szerint a gyilkosságot a belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét rendezte meg, hogy befeketítse őket.

[popup][/popup]