Izrael nem fog eltűrni egy atomfegyverekkel felszerelt Iránt

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Olmert: fel kell tartóztatni az iráni nukleáris ambíciókat
MTI

2008. június 4.

Minden lehetséges eszközzel fel kell tartóztatni az iráni nukleáris ambíciókat – jelentette ki kedden Washingtonban Ehud Olmert.

   
     

Az izraeli kormányfő az Amerikai-izraeli Közügyek Bizottsága (AIPAC) nevű amerikai zsidó lobbiszervezet konferenciájának résztvevői előtt mondott beszédében úgy vélte: a világ közösségének kötelessége és felelőssége, hogy világossá tegye Irán számára: amennyiben folytatja atomfegyver-kutatási tevékenységét “drasztikus intézkedések révén pusztító következményekkel” kell számolnia.

Olmert leszögezte: Izrael nem fog eltűrni egy atomfegyverekkel felszerelt Iránt, és a szabad világ országainak is ezt kell tenniük. Az Irán ellen hozott nemzetközi gazdasági és politikai büntetőintézkedések csak első lépéseket jelentik egy olyan állammal szemben, amelynek elnöke Izrael elpusztítására szólított fel – hangoztatta Olmert, akinek szavait dübörgő tapsvihar és ováció kísérte.

Olmert szerdán George Bush amerikai elnökkel várhatóan az iráni atomtevékenység problémaköréről, mint ahogy a közel-keleti helyzettel kapcsolatos kérdésekről is tárgyal.

[popup][/popup]