Hírek

Írta: Archívum - Rovat: Archívum, Belföld

Új zsidó iskola nyílik

„Isten nevében” jelentette be Baruch Oberländer rabbi, a lubavicsi haszid mozgalom magyarorszá­gi kiküldöttje a Bet Menachem is­kola megalapítását. (A szintén álta­la alapított Gan Menachem óvoda már három éve működik.) Az új zsidó iskola, alapítójának közlése szerint a Radnóti Miklós Iskola tan­tervét követi, ehhez csatlakoznak az angol nyelven oktatott zsidó tantárgyak. Az 1997-98-as tanév­ben egyelőre az I. osztály indul el. Az alapítók ígérete szerint úszás, torna, számítógépes, művészeti és zenei oktatás, továbbá alacsony tandíj, zöldövezeti elhelyezés és iskolabusz teszi vonzóvá az iskolát a szülők és gyerekek számára.

A Budapestet Klezmer Band műsorai

Májusban Hollandiában turnézott a Budapester Klezmer Band, júni­us 12-én, 13-án és 14-én pedig na­ponta a Madách Színházban lép fel, ahol egyebek közt a Hegedűs a háztetőn c. musicalből ad elő rész­leteket. Sólem Aléchem történetét először Jerry Bock zenésítette meg, fölhasználva azt a több száz éves kelet-európai hangszeres ze­nét, mely a Budapester Klezmer Band repertoárja is egyben. A Ma­dách Színház-beli előadás máso­dik részében az együttes új CD-lemezéről ad elő részleteket.

Diaszpóra (és) művészet – a Budapesti Zsidó Múzeum és a Szombat konferenciája

Május 6-7-én került sor a március­ban megnyílt nagysikerű kiállítás­hoz kapcsolódó szimpóziumra, melyről részletes összefoglaló ké­szült. Miután jelen számunk is csak 16 oldalon jelenik meg, a tu­dósítás közlését szeptemberre kell halasztanunk.

Címkék:1997-06

[popup][/popup]