Hírek

Írta: Archívum - Rovat: Archívum, Izrael, Külföld

A VILÁGON VÉGIGSÖPRŐ TERRORHULLÁM, valamint Izrael kilépése a nemzetközi elszigeteltségből hatalmas lökést adott az izraeli bizton­ságtechnika iránti keresletnek. Negyven év terroristaellenes küzdelmének eredményeit aratják le most az izraeli szakértők, akik a Jerusalem Report cí­mű lap szerint „minden elképzelhető országban” tevékenykednek – az USA-tól Oroszországig és Kolumbiától Lettországig. A keresletet nem győzik kielégíte­ni, a legyőzhetetlen izraeli harcos mítosza segít felülkerekedni a versenyképes konkurencián, nemkülönben a jó kapcsolatok, amelyet a legkülönbözőbb or­szágokból bevándorolt izraeliek is ápolnak egykori szülőföldjükkel. A ragyogó üzlettel csupán két gond van: Izrael ellenségeinek kezébe juthatnak fontos biz­tonságtechnikai titkok, és az ország imázsát ronthatja, ha kétes hírű szerveze­tek is igénybe veszik e szolgáltatásokat.

A ZSIDÓ ÚJÉV BEKÖSZÖIYTÉVEL a Jewish Agency közzétette az elmúlt év bevándorlási adatait. Eszerint az elmúlt zsidó évben 82 ezren érkez­tek az országban, közülük 75 ezren a volt Szovjetunió utódállamaiból.

AZ IZRAELI VÉDELMI MINISZTÉRIUM elutasította egy rákban el­hunyt ezredes homoszexuális barátjának kérelmét. Adir Steiner azt követelte, hogy a minisztérium részesítse őt özvegyi nyugdíjban – épp úgy, mint a többi hadiözvegyet.

A KERESKEDELMI ADÁSOKAT FELÜGYELŐ MINISZTER rendelete értelmében az izraeli televízióban bemutatott valamennyi ételrecept meg kell, hogy feleljen a kóserság követelményének.

MAGÁNELFOGLALTSÁGAI MIATT SOK HONATYA marad el a knesszet üléseiről. Ezért a fizetések 30 százalékos emelését tervezik, de a kép­viselők jövedelemmel járó más elfoglaltságot nem vállalhatnak.

IZRAELBEN 45 PERCENKÉNT LOPNAK EL EGY AUTÓT.

Ezek döntő többségét szervezett bandák a palesztin autonómia területére csempészik, ahol átalakítják, hamis papírral látják el és forgalomba állítják őket.

Címkék:1995-11

[popup][/popup]