Harcban elesett egy izraeli katona a Gázai övezetben

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. július 12. Elesett egy izraeli katona csütörtökön virradat előtt a Gázai övezetben palesztin fegyveresekkel vívott harcban – közölte az izraeli hadsereg. Az izraeli katonaság tíz harckocsija és két buldózere légi támogatással 500 méterre behatolt a Gázai övezetben lévő Burejdzs menekülttábor körzetébe. Az izraeli hadsereg “terrorfenyegetés” elleni műveletként határozta meg az akciót.

A Hamász palesztin iszlamista szervezet úgy tájékoztatott, hogy tagjai két aknát robbantottak az izraeliek útjában, s a robbanásokban több katona megsebesült. Később az izraeli hadsereg közölte: egy katonája meghalt – november óta ez volt az első harcban elszenvedett embervesztesége -, további kettő könnyű sérüléseket szenvedett.

Az izraeli légierő rálőtt palesztin fegyveresekre, akik megpróbáltak a behatoló katonák közelébe férkőzni. Két palesztin megsebesült, egyikük súlyosan. A Hamász katonai szárnya, az Ezzedín el-Kasszám Brigádok közleményben jelentette be, hogy emberei támadtak rá az izraeli katonákra Burejdzsnél. Palesztin szemtanúk szerint több órán át tartottak a harcok, amelyekben harckocsik és földgyaluk által támogatott izraeli egységek vettek részt, miközben a katonák házról-házra járva tucatnyi palesztint vettek őrizetbe. Ehud Olmert izraeli kormányfő az összecsapások után kijelentette: Izrael folytatja a harcot a fegyveresek ellen a Gázai övezetben.

(Forrás: Index)

[popup][/popup]