Faszszopó zsidóbérencezték Csintalant

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

Forrás: Index

2007. december 12. A Hír tévé műsorvezetője munkatársainak adott interjújában beszélt először az őt ért kedd eseti támadásról. Szerinte a négy csuklyás fiatal nem a pénzét akarta, hanem azért verték meg, mert éles konfliktusa van “nácikkal, félnácikkal”.

Csintalan Sándort kedden támadták meg egy III. kerületi társasház alagsori garázsában. Az expolitikust autója mellett rohanták le, négyen ütlegelték, majd a támadók kisebb összeggel, 5-7000 ezer forinttal távoztak a helyszínről.

Az esetről először a Hír tévének nyilatkozó Csintalan szerint azonban a rablás csak álca volt. A fején sérült férfi a kórházból telefonon bejelentkezve azt állította, a négy csuklyás dolga végeztével, szinte csak alibiből kért pénzt tőle. A pénzre csak azt követően terelődött a szó, amikor azt kérte a támadóktól az ütlegelés közben, hogy azért “ne öljék meg”. Ekkor vett elő a tárcájából néhány ezer forintot, de valójában “leszarták a pénzt”.

A támadás valódi oka a műsorvezető szerint az, hogy az utóbbi időben éles konfliktusa volt a “nácikkal, félnácikkal”, és a “szélső jobb legszélén nincs a toplistán”. Az eset valódi indítékát jelzi Csintalan szerint az is, hogy a pénz előkerülése előtt a fémbotokkal támadó fiatalok “faszszopó zsidóbérencnek” nevezték és többször azt kiabálták “vigyázz magadra, tudd, hogy mit csinálsz”.

Csintalant a rendőrség szervezett bűnözés elleni csoportja még az éjjel kihallgatta. Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a nyomozók az áldozat magyarázataitól függetlenül minden lehetséges szálat megvizsgálnak. Amíg az eset pontos körülményeit nem tisztázzák, a megvert műsorvezető kórházi szobáját folyamatosan őrzik.

[popup][/popup]