Elítélték a Prágában robbantó izraeli férfit

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. június 18. Egy prágai bíróság hétfőn öt év börtönre ítélt egy izraeli férfit, aki még 2004 augusztusában bombát robbantott Prága belvárosában. Az egyik kaszinó tulajdonosa elleni támadásban 17-en sérültek meg, főleg turisták. A célpont sértetlenül megúszta a merényletet.

A 27 éves Jakov Mosajlovot nem sokkal a merénylet után már el is fogta az izraeli rendőrség, és 2005 decemberében kiadták a cseh hatóságoknak. A férfit januárban szállították Prágába, hogy részt vegyen tárgyalásán.

Mosajlov 2004 augusztus elsején, vasárnap dobott egy bombát az egyik cseh kaszinó izraeli tulajdonosának páncélozott autójára. A szerkezet azonban legördült a járműről és az üzletekkel és éttermekkel teli utcán robbant fel ebédidőben. 17-en sérültek meg.

A támadás célpontja Assaf Abutul, a Casino Royal nevű hely izraeli tulajdonosa volt. A férfi apját két évvel korábban a kaszinó előtt lőtte le egy ismeretlen támadó. Mivel Izraelben illegális a szerencsejáték, nagy üzletnek számít a játszani vágyó emberek kelet-európai kaszinókba szállítása, és az ebben rejlő nagy pénzek miatt többször összecsaptak egymással az izraeli alvilág különböző csoportjai.

(Forrás: FH)

[popup][/popup]