Botrányba fulladt a Klubrádió élő műsora Debrecenben

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. június 29. Árpádsávos zászlókat lengető demonstrálók miatt félbe kellett szakítani a Klubrádió első vidéki élő adását csütörtökön délután Debrecenben.

A debreceni városházával szembeni Belga söröző utcai kerthelyiségében a rádió élő adása délután négy órakor kezdődött. Bolgár György Megbeszéljük című műsorának a vendége Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere, Bazsa György, az önkormányzat szocialista frakciójának vezetője, Gondola Zsolt, a Független Fórum debreceni önkormányzati képviselője és Kácsor Zsolt, a Népszabadság debreceni tudósítója volt.

A botrány akkor tört ki, amikor Kósa Lajosnak és Bazsa Györgynek öt órakor egy másik rendezvényre el kellett mennie. Ekkor árpádsávos zászlókat lengető tüntetők jelentek meg, durva bekiáltásokkal – “hazaárulók, mocskos komcsik” – rátámadtak a beszélgetőkre, akik bemenekültek a söröző belső udvarába, a tüntetők ugyanis a helyszínen maradtak és továbbra is hangos kiabálással adtak hangot nemtetszésüknek.

A műsorvezető Bolgár György sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, s főként azt nehezményezte, hogy nem lehetett az emberekkel beszélni.

A Klubrádió munkatársai az MTI-nek telefonon elmondták: a Megbeszéljük című műsor mintegy öt percre szakadt meg, adáskimaradás azonban nem történt.

Tájékoztatásuk szerint a helyszínváltozás idejéig, vagyis amíg a műsort áttelepítették az étterem belső helyiségébe, zene szólt, majd a műsort zavartalanul tovább folytatták.

A rádió élő adása Debrecenből este nyolc óráig tart, jelenleg Orosz József Rekontra című műsora hallható.

A Klubrádiónak ez volt az első vidéki kitelepülése és élő adása.

(Forrás: MTI)

[popup][/popup]