A Szombat válaszol

Írta: Archívum - Rovat: Archívum, Hazai dolgaink

Még mindig nem csitul a felháborodásnak az a hulláma, amelyet a Panoráma hírhedt, két részben közvetített riportja s utóbb közölt összeállítása váltott ki elsősorban a zsidó közösségben.

Porscht Frigyes, Budapest. „… Volt egyszer egy virágzó palesztin állam, majd jöttek a gonosz zsidók ez világlik ki Járai Judit riportjából -, elkergették az őslakosokat ’megművelt földjeikről’, menekülttáborokba kényszerítették őket… s az agresszív izraeliek nem hajlandók visszaadni a megszállt területeket.”- ironizál az elfogult riporton, majd így érvel: „Visszaadni csak annak lehet, akitől elvettek valamit. Ha történetesen Jordániának visszaadnák a Nyugati Partot, akkor hol lenne a palesztin állam? Az arabok majd másfél Európányi területükből akár egy négyzetcentiről is lemondanának a palesztinnők javára?” P.F. levelében végül is arra a következtetésre jut, hogy amit a riporternő csinál, az „tudatos manipuláció”. Régi igazság, hogy a fél igazság is hazugság.

Dr. Rácz Egon, Budapest. Levélírónk ellátogatott a MAZSIKE-be, hogy meghallgassa a kétségtelen jó humorú Verebes István műsorát. De az örömbe üröm vegyült. Mint levélírónk írja, Verebes nem volt éppen jókedvében. A következő kijelentésre ragadtatta magát: „Akinek itt nem tetszik, menjen el!” Még jobban mellbe vágta a látogatót, hogy Verebes kategorikusan kikérte magának, hogy zsidósága okán hívták meg a Garay utcába. Joggal írja R.E. „Én például megtiszteltetésnek vettem volna, ha annyian kedvelnek, mint őt, és a fiatalok meghívnak maguk közé.” „A pesti kabaré mindig is jellegzetesen a zsidó szellemiség jegyeit viselte magán.”- írja, s befejezésül Kellér Dezsőre hivatkozik, aki nem azért adta át V.I.-nak a stafétabotot, hogy azt a sarokban pihentesse.

Címkék:1992-04

[popup][/popup]