A Fák Újéve

Írta: Archívum - Rovat: Archívum, Hagyomány

 Amikor Isten megteremtette az első embert, kézen fogta és elvitte, hogy megmutassa neki az Éden­kert fáit. Azt mondta neki:

Nézd, milyen csodálatosan szép lett minden, amit teremtet­tem. Jegyezd meg, hogy mindent, amit teremtettem, Neked teremtet­tem. Gondolj erre és vigyázz rá. Mert ha tönkretennéd, senki nem lesz, aki kijavítsa.”

Tu Bi S’vát a Fák Újéve. Svát hó 15-én ünnepük a zsidók minden évben szerte a világon. A XX. század vége felé, amikor az ember las­san felfedezi, hogy kegyetlenül és könnyelműen bánt a környezetével, amikor erdők és állatok pusz­tulnak ki nyomtalanul és visszahozhatatlanul a Földről, ennek a zsidó ünnepnek egyre nagyobb fontossága lesz életünkben.

Miközben az alábbi rejtvénye­ket fejted és történeteket olvasod, gondolj arra, hogy fák és növények nélkül mi emberek nem tudunk él­ni, ezért vigyáznunk kell rájuk, óv­nunk kell őket. Gondolkozz el, mit tudnál te tenni a környezetvéde­lem érdekében, és küldd el ötletei­det a Szombat szerkesztőségébe. A borítékra írd rá: gyerekrovat! A legjobb ötleteket beküldők között könyvjutalmakat sorsolunk ki.

Címkék:1992-01

[popup][/popup]