„Antiszemita” ágynemű kampány – a reklámhadjáratot leállították

Írta: Szombat - Rovat: Archívum

2007. október 3. Az indiai zsidó közösség tiltakozásának hatására a mumbai székhelyű lakberendezési cég hétfőn leállította a NAZI márkanéven piacra dobott ágyneműgarnitúrájának reklámkampányát és visszavonta a rossz emlékű márkanevet is.

A családi tulajdonban lévő lakberendezési vállalkozás képviselője találkozott a helyi zsidó kisebbség vezetőivel, és elmondta, hogy nem volt szándékukban megsérteni a zsidók érzéseit – közölte Jonathan Solomon az indiai zsidó szövetség elnöke.

A cég illetékese bocsánatot kért a zsidó közösségtől és bejelentette, hogy azonnali hatállyal kivonják a forgalomból a “NAZI garnitúra” (The Nazi Collection) néven hirdetett ágyneműk minden reklámanyagát és soha többé nem fogják ezt a nevet használni.

A vállalkozás korábban azzal védekezett, hogy nem antiszemita akcióról volt szó, hanem csupán a New Arrival Zone for India márkanév rövidítését (NAZI) használták az ágynemű megnevezésére. Az 5500 lelket számláló indiai zsidó közösség azonban tiltakozó akciókat és pert helyezett kilátásba a kereskedőház ellen.

(Forrás: MTI)

[popup][/popup]