Leáll a náci blogger – kiderült, hogy zsidó a felesége

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Schiller-Szombat_banner-02_700x100px_Corsa_20160223

Az USA egyik legolvasottabb szélsőjobboldali bloggere, a The Right Stuff című podcast szerzője kénytelen volt leállni, miután féltve őrzött identitását és családi kapcsolatait közhírré tették.

Szegedi Csanád kísértete járja be Amerikát…

A Mike Enoch fedőnevű szerző olyan rovatokat üzemeltetett, mint a „Daily Shoah” (kb. Napi Holokauszt) és a zsidók meggyilkolásáról értekezett mintegy százezer főnyi követőjének. Blogja volt az „Alt right” mozgalom egyik legbefolyásosabb fóruma, a „Daily Stormer” (utalás a náci Stürmer c. lapra) c. honlap és a „National Policy Institute” nevű agytröszt mellett. Utóbbi egy olyan „intézet”, amely a fehér sovinizmus, a bevándorlás-ellenesség, az antiszemitizmus szellemét terjesztette és élesen támadta a politikai korrektséget.

Mint kiderült, az Enoch fedőnév egy Mike Peinovich nevű New York-i honlapfejlesztőt takar. A bizalmas családi információkat, nem meglepő módon, egy konkurrens neonáci website tette közzé, egy elmérgesedett vita után.

Peinovich nem akart hosszasan magyarázkodni. Üzenetben tudatta követőivel, hogy leleplezték és elismerte: rosszul tette, amikor elhallgatta a fontos információkat hívei elől. „Ez felelőtlenség volt és rossz szolgálatot tettem mindannyiótoknak. Igen, a feleségem az, akinek mondják, semmi kedvem letagadni vagy magyarázkodni. Ha ezek után úgy érzitek, hogy inkább kiszálltok a mozgalomból, azt megértem.”

„Megpróbálhatnám magyarázni életem elmúlt tíz évét, de ugyan mit változtatna ez! Az élet nem tökéletes” – üzente a zsidó feleségéhez ragaszkodó neonáci.

A JTA cikke nyomán jég

Címkék:neonáci, zsidó feleség

 • Miriam

  Hat meg mennyire eszi a fene,ha megtudja hogy felesege utan-
  gyermekeik {ha vannak}- szinten zsidonak szamitanak.
  “A zsido felesegehez ragaszkodo neonaci….”
  de hogy zsido felesege miert ragaszkodik- a neonacihoz…
  ez mar rejtely.
  Lehetseges, hogy a szerelem- vak???

  • Boriska

   A gyerekek is zsidók bizony anyukájuk után. 🙂 A kérdésre nem tudom a választ.

Arany Jeruzsálem – Fotókiállítás

Mazsihisz megemlékezés a budapesti gettó felszabadításának 72. évfordulóján

Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Vlagyimir Nyikolajevics Szergejev, Oroszország nagykövete és Ács Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke (b-j) megkoszorúzza...

Close