Online petíció az elrabolt izraeli gyerekekért

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Online petíciót nyújtottak be többek között Joe Bidennek, Ferenc pápának, az ENSZ-főtitkárnak, vagy éppen Egyiptom, Izrael elnökének címezve.

petíció aláírói elítélik a Hamász cselekedeteit, csecsemők és kisgyermekek elrablásának bűnöző, kegyetlen és erkölcstelen módját, akiket október 7-én napkeltekor vittek el otthonukból és ágyukból. A petícióról a bzsh.hu tudósít.

Mi, Izrael és a világ fiai, azokra az elrabolt gyerekekre gondolunk. Éjjel elképzeljük őket a sötétben, remegnek, sírnak, félnek. Néhányan nem is értik, mi történt velük.

Ki fogja őket most megölelni?
Ki vigasztalja meg őket?

Október 7-én reggel egy alapvető emberi megállapodást szegtek meg és szegtek meg: nem szabad túszul ejteni a gyerekeket. Ellenkezik a nemzetközileg elfogadott törvényekkel és egyezményekkel; ellenkezik a vallással és a hittel. Ez egy szörnyű precedens, amely egy eltorzult és könyörtelen világba vezet bennünket!” – írják a petíciót jegyzők, majd a világ vezetőihez fordulnak:

Önökhöz fordulunk, világ vezetői: Védjenek meg minket!

Állítsák vissza hitünket, hogy a világ jó és biztonságos hely lehet. A rémálmok csak rossz álmok lehetnek – nem maga a valóság. Bizonyítsák be nekünk, hogy lehet biztonságosan élni a világban – hogy megvédenek minket attól az elképzelhetetlen gonosztól, amit október 7-én ismertünk meg. Azon a napon, amikor Izrael déli részének talaját annyi vér szennyezte.

Kedves vezetők, jogunk van biztonságos és védett életet élni. Nem vagyunk gyalogok a felnőttek által vívott háborúkban.

Vigyék vissza otthonukba Izrael elrabolt gyermekeit!

Reméljük és imádkozunk, hogy a világ mindenhol biztonságos hely legyen minden gyermek számára.
Izrael fiai vagyunk. A világ gyermekei vagyunk.” – írja az online petíciót kezdeményező Noam Semel és Dana Devorin.

A petíciót az Israel Bidur Media Company, az ASSITEJ-Izrael, a Gyermek- és Ifjúsági Színház Nemzetközi Szövetsége, a Nemzetközi Cionista Ifjúsági Mozgalmak Tanácsa is támogatja.

Az online kezdeményezést ezen a linken írhatja bárki alá.

 

BZSH.hu

[popup][/popup]