New York – négy antiszemita támadás 24 óra alatt

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Legalábbis ennyi különálló bűnesetről érkezett bejelentés a városi rendőrségre.

A Shomrim – zsidó önvédelmi szervezet – felvételén két támadó a bűncselekmény után menekülés közben látható a kép jobb felső részében.

Kedden este, Brooklyn Crown Heights városnegyedében – amely a Chabad Lubavits mozgalom központja is – egy 56 éves férfire támadtak ismeretlenek. Az illető a Union Streeten haladt, amikor egy négy fős banda hátulról megközelítette és az egyikük ököllel tarkón vágta.

Aggódom a gyerekeim biztonságáért, mondja Yossi Berkowitz helyi lakos. Állandóan figyelmeztetem őket, hogy nézzenek minden irányba, és ha nagyobb csoport embert látnak, menjenek át a másik oldalra.

Egy másik eset hétfőn történt a East 41st Street-en. Itt egy 65 éves férfi volt az áldozat, akit támadója először antiszemita megjegyzésekkel inzultált, aztán ököllel arcul ütött, majd a földre került embert többször megrúgta. A támadót a rendőrség őrizetbe vette.

Két zsidó férfi igyekszik a kóser boltban elkövetett mrénylet áldozatainak temetésére 2019. december 11-én

Williamsburgben két gyerekre támadtak rá, aztán ismét Crown Heights-ból érkezett bejelentés, ahol a Kingston Avenue-n antiszemita szidalmakat kiabáltak egy férfi után.

„Nem elég az antiszemitizmust elítélni, tenni is kell ellene – jelentette ki Bill de Blasio polgármester. Azok a gyalázatos bűncselekmények, amelyet zsidó közösségünk ellen követnek el, egyben támadások MINDEN New York-i ellen.”

A támadások éppen a Hanukka és Karácsony napjaiban történtek, kevesebb, mint két héttel a halálos áldozatokat követelő New Jersey fegyveres támadás után.

Az Anti-Defamation League tízezer dolláros jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek abban az esetben, ahol a bűncselekményt videokamera rögzítette.

Four anti-Semitic crimes reported in NYC in two days

CROWN HEIGHTS, Brooklyn (WABC) — Police are investigating four anti-Semitic attacks in New York City in 24 hours. Governor Andrew Cuomo is now calling for a hate crime investigation, Mayor Bill de Blasio is calling for an end to the violence, and an anti-discrimination group is offering a reward for a suspect.

Címkék:antiszemita támadás, Brooklyn, Crown Heights, New York

[popup][/popup]