“Mindannyian célpontok vagyunk” – Netanjahu üzenete az orlandói merénylet kapcsán

Írta: Szombat - Rovat: Külföld, Politika

Benjamin Netanjahu az orlandói tömeggyilkosság kapcsán videoüzenetben szólított fel mindenkit a radikális iszlámizmussal szembeni közös összefogásra.

maxresdefault

Orlandóban egy terrorista besétál egy éjszakai szórakozóhelyre, és lelő csaknem 50 embert. Hidegvérrel mészárolja le valaki fiát, lányát, testvérét. Akik semmi rosszat nem tettek, csupán táncoltak a barátaikkal, élvezték a zenét szeretteikkel.

Miért gyilkolta meg őket a terrorista? Mert a vak gyűlölet hajtotta. Azért vette célpontba az LMBT közösséget, mert bűnösnek tartotta őket.

Nos, a gyilkos ezzel nem volt egyedül. Szerte a világon megannyi rezsim és terrorista szervezet üldözi könyörtelenül az LMBT közösséget.

Szíriában az ISIS háztetőkről löki le a melegeket. Iránban a hatóság darukról lógatja le őket. Túl sokan hallgatnak erről az irtózatos üldözésről.

Ez a lövöldözés nem csupán az LMBT közösséget vette célba. Ez a támadás mindannyiunk ellen irányult, közös értékeink: a szabadság, a sokszínűség és az önrendelkezés joga ellen.

A radikális iszlámista terror nem tesz különbséget a hitetlenek válfajai között.

Ezen a héten melegek Orlandóban. Néhány nappal ezelőtt zsidók Tel Avivban. Korábban zenerajongók Párizsban; utazók Brüsszelben; a jazidik Irakban; közösségi dolgozók San Bernardinóban; keresztények és újságírók Szíriában.

Mindannyian célpontok vagyunk.

Mi abban hiszünk, hogy minden egyes ember Isten képmására teremtetett. Ellenben az ISIS úgy véli, hogy minden ember halált érdemel, aki nem ugyanolyan, mint ők.

Nem fogunk a megfélemlítéstől behódolni. Visszavágunk. És győzni fogunk.

Arra kérlek titeket ma, hogy szólítsátok meg az LMBT közösség tagjait. Vigasztaljátok őket. Biztosítsátok őket arról, hogy kiálltok mellettük, egyként egymás mellett állunk mindannyian. És arról is, hogy mindig emlékezni fogtok az áldozatokra.

Mondjátok meg nekik, hogy soha nem lesznek magukra hagyatva, mind egy család vagyunk, méltóságot és életet érdemlünk. Nincs kétségem afelől, hogy legyőzzük azokat, akik a gyűlölet és a rettegés terjesztésére törekszenek. Közös összefogással még gyorsabban győzhetünk felettük.

Együtt kell fellépnünk, eltökélten abban a hitben, hogy minden egyes ember, függetlenül szexuális irányultságától, függetlenül faji hovatartozásától, függetlenül nemzetiségétől, minden ember tiszteletet és méltóságot érdemel.

Fordította: Mika Klára

Címkék:Benjamin Netanjáhu, orlandói merénylet, terror

[popup][/popup]