Izraeli tudósok újsághirdetésben támogatják a Ben & Jerry’s által meghirdetett bojkottot

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A Haaretz-ben „Thank you Ben & Jerry” címmel megjelent egyoldalas hirdetésben ez áll: „Kedves Ben Cohen és Jerry Greenfield, azért írtuk ezt, hogy tudjátok: Izraelben vannak más vélemények is. Köszönjük a palesztinok emberi jogai iránti elkötelezettségeteket.”

A 92 progresszív aláíró között több mint 30 ismert tudós található: a Héber Egyetemről 21, a Tel-Avivi Egyetemről 11, de akadtak a Haifai Egyetemről, a Bar Ilanról, a Weizmann Kutatóintézetből és a Becálel Akadémiáról is.

Az aláíró politikusok között voltak korábbi Kneszet képviselők az arab közös listáról: Sondos Saleh, Iman Khatib-Yasin, Wael Younis és Jabar Asakla.

Az angolul és héberül megjelentetett hirdetés alján olvasható: A köszönő nyilatkozat címzettje a Vermont székhelyű Ben & Jerry’s Homemade Holdings Inc., nem pedig a cég izraeli leányvállalata, amely megtagadta a forgalmazás leállítását Júdeában és Szamáriában.

Naftali Bennett miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a kormány „keményen fog fellépni” a cég döntése ellen.

Az Izrael-barát Im Tirtzu megfigyelő csoport élesen elítélte a szerdai sajtóközleményt, és kifejezte véleményét az Izraelt bojkottáló BDS mozgalom „ötödik hadoszlopáról”. „Miközben Izraelben és sokfelé a világban hatalmas összegeket áldoznak a BDS mozgalom megfékezésére, ezek a professzorok és politikusok képmutatásról és hálátlanságról tesznek tanúbizonyságot, amikor az izraeli adófizetők pénzéből élnek, közben pedig bojkottálják és rágalmazzák őket.”

Jerusalem Post – Bassa László

 

Címkék:Ben & Jerry’s, bojkott, izraeli tudósok

[popup][/popup]