Hanukai dalokat énekeltek az autójukban, rájuk támadtak

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A francia rendőrség elfogta a zsidó család elleni erőszakos támadás elkövetőit.

Fotó: Wikimedia Commons

A négy őrizetbe vett személy előző este inzultált egy családot Párizs elővárosában, Aubervilliers-ben. Az elkövetők az autójukban gyanútlanul hanukai dalokat éneklő családra támadtak. Először “F— the Jews” kiáltások kíséretében rázni kezdték a járművet, majd üvegpalackokat törtek szét rajta. A támadás akár halálos kimenetelű is lehetett volna, de szerencsére nem történt sérülés.

Nem sokkal később a rendőrség letartóztatta a csoportot; ellenük vallási gyűlöletből fakadó bűncselekmény elkövetése lesz a vád. Gerald Darmanin belügyminiszter tweet üzenetében annak a meggyőződésének adott hangot, hogy mielőbb felelősségre kell vonni őket. „Tegnap este, a hanuka kellős közepén egy családot sértegettek és inzultáltak, csak mert zsidók. Franciaországban, 2020-ban. A támadók rászolgáltak arra, hogy az eset súlyosságának megfelelő büntetésben részesüljenek.”

Karine Franclet, a Párizstól északkeletre fekvő Aubervilliers polgármestere Facebook oldalán írta, hogy a hír mélyen megrázta és az incidenst „elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek” tartja.

Aubervilliers számos alkalommal volt antiszemita megnyilvánulások színhelye. Ez év szeptemberében hárman támadtak egy fiatalemberre, aki Dávid csillagos nyakláncot viselt.

Algemeiner – Bassa László

Címkék:antiszemita támadás, Hanukka, Párizs

[popup][/popup]