Brooklyn: Megpofoztak egy zsidó nőt az utcán

Írta: Szombat - Rovat: Politika

A New York-i Brooklynban egy zsidó nőt szerdán megtámadott és arcon vágott egy ismeretlen tettes. Ez a legutóbbi eset az utóbbi időkben Brooklynban történt antiszemita támadások sorában.

Crown Heights (Forrás: Flickr)

A New York-i rendőrség szerint, a támadás Brooklynnak a Crown Heights városrészében, a New York Avenue 346. szám alatt történt. Crown Heights a lubavicsi zsidók lakónegyede, de jelentős számú afro-amerikai lakosság is él ugyanitt. A 41 éves sértett nőhöz délután 5 óra körül odalépett egy 20 év körüli fiatal nő, és azt kérdezte: “Maga zsidó?”(Are you a Jew?). Ezt követően, választ sem várva pofon vágta áldozatát, és további sérüléseket okozott a jobb karján.

Az ügyet a rendőrség gyűlölet bűncselekményekkel (hate crime) foglalkozó osztálya vizsgálja. Az ismeretlen tettest, egy színesbőrű kb. 170 cm magas és kb. 55 kilós, hosszú fekete hajú nőnek írták körül.

Az elmúlt hetekben egymást követték az antiszemita támadások Brooklynban. Október 22-én a New York-i rendőrség letartóztatott egy gyanúsítottat egy előző napi Crown Heightsban történt antiszemita incidens miatt. A rendőrség gyűlölet bűncselekményekkel foglalkozó osztálya bejelentette, hogy nyomozást indított, miután egy Crown Heights-i zsidó férfit ismeretlen lövedékkel fejen találtak. A rendőrségi jelentés szerint, az elkövetők egy sötét színű Hyundai Sonatával hajtottak oda az áldozathoz, és az autó egyik utasa ismeretlen lövedékkel rá lőtt a sértettre. Az ismeretlen tárgy, az áldozatot a feje bal oldalán sebesítette meg.

Egy mások atrocitás november 4-én történt. Egy jól láthatóan terhes, 33 éves zsidó nőt bántalmazott egy férfi Crown Heights-ban, miközben az áldozat az Eastern Parkway-n sétált. A férfi kinyitott egy gyümölcsleves palackot, a nő arcába öntötte és azt kiabálta, hogy “Undorodom tőletek”. Egy másik eset pedig néhány nappal később történt. Ekkor egy 25 éves zsidó férfit Crown Heights-ban öt támadó bántalmazott. Támadók közül az egyik arcon ütötte, és a földre teperte, ezekután azt ordibálták, hogy “Te mocskos zsidó”.

Arutz 7 – Szabó Gyula

Címkék:antiszemta támadás, Brooklyn, Crown Heights, New York

[popup][/popup]