A szervezkedők nem jelentek meg

Írta: Bóka B. László - Rovat: Politika

Kunos Péterrel, a Mazsihisz újjáválasztott ügyvezető igazgatójával a viharos előzetes viták után tartott augusztus 30-i Mazsihisz-közgyűlést követően készítettünk rövid interjút.

Kunos Péter (Fotó: Mazsihisz, Szentgyörgyi Ákos)

 Milyen volt a közgyűlés hangulata?

Nem volt a dolognak puccs-szaga, hiszen akik szervezkedtek, pontosan tudták, hogy nincs elegendő erejük, ráadásul nincs is jogi lehetőség arra, hogy az elnököt megbuktassák. Éppen ezért kissé értelmetlen csapkodás volt ez az egész hajcihő. A közgyűlésen semmiféle behatást, nyomást nem érzékeltem, ez vélhetően annak köszönhető, hogy azok, akik szervezkedtek, egyszerűen nem jelentek meg. A megjelentek közül pedig senki nem hiányolta, hogy botrányos ügyeket tárgyaljunk. Elnök úr hozzáállása rendkívül pozitív volt, azt mondta, hogy az utóbbi napok történései ellenére tárgyalni kell, beszélni a dolgokról, de nem kifelé beszélve, médiumokon keresztül üzengetve, ellenkezőleg, belül kell megoldani minden konfliktust, ennek meg kell találni a megfelelő formáját, fórumát.

Nem naivitás-e azt feltételezni, hogy a dolgok házon belül megoldhatók?

Talán valóban naivitás, de én írtam egy öt és fél oldalas Számvetés és program címet viselő anyagot, melyet az összes küldött olvasott, ebben írtam le, hogy kis dolgok vannak felnagyítva és számomra megmagyarázhatatlan módon házon kívülre hordva. Hogy ezen ki tud változtatni? Nyilvánvalóan, azok, akik ezt tették és támogatják. Hogy továbbra is menni fognak-e ide meg oda? Sajnos azt gondolom, hogy igen, továbbra is meg fogják keresni azokat a sajtóorgánumokat, ahol örömmel adnak helyt az írásaiknak, melyek a belső villongásokat felnagyítják. Valóban naivitás azt gondolni, hogy mindez szépen csendben elül.

Folytatása következik…

 

Kapcsolódó cikkeink:

Normálisabb vezetésre volna szükség

A debreceni hitközség vezetője is kormánylapban támadja a Mazsihiszt

“Az volt a csúcs, amikor eichmanni tömeggyilkosnak neveztek”

Zárt közgyűlés “előzetes” hangulatkeltéssel

Kunos Pétert zárt ülésen újraválasztotta a Mazsihisz küldöttgyűlése

Mazsihisz közgyűlés – a debreceni zsidók nem mennek?

Mazsihisz-közgyűlés: mi várható a Heisler-ellenes cikksorozat után?

A Heisler-Róna vita és a pártos kormánysajtó

Címkék:Kunos Péter, Mazsihsiz-közgyűlés

[popup][/popup]