A Palesztin Diákszövetség, a zsidógyűlölet motorja

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az antiszemitizmus ellen küzdő tudományos központ, az Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy (ISGAP) közleményben mutatott rá, mi okozza az antiszemitizmus döbbenetes mértékű terjedését az amerikai egyetemeken.

„Az Egyesült Államok és Kanada egyetemein robbanásszerűen terjed az antiszemitizmus, valamint a zsidó diákok és oktatók elleni uszítás. Katar és a Muszlim Testvériség dollármilliárdokat pumpált a legjobb egyetemeinkbe, eltérítve a felsőoktatásunkat. Az egyetemeken végigsöprő események miatt még fontosabb az ISGAP jelentése a Muszlim Testvériségről és a Muszlim Diákszövetség (MSA) és a Diákok a Palesztinai Igazságért (SJP) katari finanszírozásáról.

Az SJP aktívan marginalizálta a zsidó hallgatókat és oktatókat. Ezen a héten az SJP aktivistái tüntetéseket szerveztek, támogatva az október 7-i dél-izraeli pogromot. Ki fogja megállítani a Muzulmán Testvériség/SJP gyűlölet katari finanszírozását legjobb egyetemeinken?

Ahogy Eric Adams, New York polgármestere kijelentette: “Gátoljuk meg ezt a folyamatot az egyetemi kampuszainkon. Kampuszainkon régen a tudományos teljesítmény és a kreatív szellemek voltak jelen, akik arról beszéltek, hogyan mozdítsuk előre országainkat és városainkat. Ezek az egyetemi kampuszok mára a gyűlölet táptalajaivá váltak, és ezzel kapcsolatban őszintének kell lennünk”.

[popup][/popup]