„Ezt a zsidót össze kell verni, meg kell alázni, ki kell herélni…

Írta: Szombat - Rovat: Politika

 …azért, hogy a fajtája végre észbe kapjon: ez itt nem az ő országa. Az még nem jött el, és nem is fog. (…) Te nagypofájú, mocskos zsidó! Fel fogjuk forgatni utánad egész Budapestet! Megtalálunk, ha a föld alá bújsz is, és leverjük a veséd! (…) Szerzünk egy szép, hosszú nemzetiszín szalagot, arra fogunk fellógatni.”
 

 

 

 

tüntetes 060401.jpg 

A tüntetés résztvevői 

A fenti sorok az ismert internetes uszító Tomcat (Polgár Tamás) blogjában olvashatók, s ez a beharangozója annak a hajtóvadászatnak, amelyet a kuruc.info nevű szélsőjobboldali portál indított egy zsidó fiatalember után.

Az előzmények: március 15-én Gyurcsány Ferenc múzeumkerti beszédénél megjelent a szokásos botránykeltő brigád: polgári körösök, szittya vitézek, szkinhedek. A bajkeverők összetűzésbe keveredtek a beszédet hallgató MSZP szimpatizánsokkal, akik megpróbálták az ordító, füttyögő társaságot ellökdösni a helyszínről. Előbbiek között volt F. Balázs, akinek nyakában viselt Dávid-csillagát lefilmezte a Hír TV – a dulakodókhoz feltűnően közel álló – tévéstábja. F. Balázs ugyanis szóváltásba keveredett a botránybrigádban tevékenyen közreműködő kislánnyal, a 13 éves K. Alexandrával, akit apja, a szittyajelmezt viselő K. Károly rendszeresen magával visz az ilyen alkalmakra. A dulakodás során – a szittyások szerint – F. Balázs megütötte a kislányt, a fiú viszont ezt határozottan tagadta, legfeljebb – mint mondta – véletlenül ért hozzá a lány arcához. A Hír TV felvétele igazolja F. Balázs a Heteknek adott interjúját, mely szerint a vita hevében indulatosan rámutatott K. Alexandra vállán a Nagy-Magyarország térképre, s ahogy visszahúzta kezét, akkor ért a lány arcához. Szerinte (egynémely valóban nyomdafestéket nem tűrő megjegyzése után) éppen az ellentüntetők kezdtek hangosan zsidózni. Az ügy azonban elég volt a szélsőjobbnak, hogy a „kislányverő, kokárdatépő zsidó” körül hisztériát keltsen. A Hír TV aznap számos alkalommal bemutatta a jelenetet, ahol jól látható volt F. Balázs is, nyakában a Dávid-csillaggal.

A Jobbik dulakodásnál jelenlévő képviselői még aznap feljelentést tettek az állítólagos testi sértés ügyében, a rendőrség azonban nem foglakozott az üggyel, mivel a véresre verést sem rendőrségi jegyzőkönyvvel, sem orvosi látlelettel nem tudták alátámasztani. Erre föl Tomcat és a kuruc.info a népi kezdeményezésű embervadászat mellett döntöttek.

Március 18-án megjelent Tomcat fent ismertetett bejegyzése, majd a vele együttműködő kuruc.info felhívása az akkor még ismeretlen nevű „kislányverő zsidó” azonosítására százezer forint vérdíj ellenében. A szélsőjobbos közönség jóvoltából a díj hamarosan 360 ezer forintra emelkedett. S nem hiába: április 2-án az MTK-Ferencváros meccsen a Fradi B középben tevékenykedő hazafiak felismerték a vadászat tárgyát és neki is estek volna, ha az nem húzódik a rendőrség oltalma alá. A rendőrség a kapitányságra vitte a fiút, aki így eltűnt az embervadászok szeme elől. Április 18-án azonban a kuruc.info diadalittasan jelentette: „Megvan a kislányverő zsidó neve”. És ezt, fényképével és telefonszámával együtt közzé is tették az interneten. F. Balázs ettől kezdve kénytelen volt féllegalitásba vonulni.

Az ügyről időközben beszámolt a HVG online (http://hvg.hu/itthon/20060420veseverok.aspx) és a Hetek (http://www.hetek.hu/node/1156) is. Utóbbi megszólaltatta az üldözöttet és K. Károly szittya aktivistát is, akiről kiderült, hogy tizenhárom éves lányával együtt törzsvendége az agresszív szélsőjobbos demonstrációknak: egyebek közt jelen volt az emlékezetes Tilos rádió elleni tüntetésen, ahol elégették az izraeli zászlót.

A médiavisszhangra reagált Molnár Balázs, a kuruc.info főszerkesztője, aki agresszív hangú írásában („A HVG a kislányverő pártján”) a HVG-cikk szerzőjét is megfenyegette, hogy közzéteszi telefonszámát. Egyelőre megelégedett az e-mail címével.

A történteket a rendőrség is figyelemmel kísérte: egyebek közt megpróbálták a kiherélésre és akasztásra bujtogató Tomcat blogját leállítani, kiderült azonban, hogy az egy szlovákiai szerverre van telepítve, amit letiltani nehézkes. Figyelemmel kísérik azonban az uszító tevékenységét, amiről ő maga számol be internetes naplójában. Feltehetően ennek köszönhető, hogy a Fradi B közép törzsgárdája még nem tett látogatást F. Balázs lakásán, hogy „jobbulást kívánjon neki” – amint arra a kuruc.info buzdítja olvasóit. A gyilkosságra uszító blog-bejegyzés ügyében a BRFK „közösség elleni izgatás megalapozott gyanúja miatt” nyomozást folytat „ismeretlen tettes ellen”.
 

 

Címkék:online

[popup][/popup]