2023: A brit kormány 15 millió fontot különít el a zsidó közösségek védelmére

Írta: Szombat - Rovat: Politika

Az előző évi költségvetéshez képest ez egymillió fonttal több.

Suella Braverman belügyminiszter (MTI fotó)

A plusz egymillió olyan dolgokat finanszíroz, mint a biztonsági őrök, zárt láncú biztonsági kamerák és riasztórendszerek, amelyekkel a gyűlölet-bűncselekmények, az antiszociális viselkedés és a terrorizmus elleni védelmet kívánják hatékonyabbá tenni.

Nagy-Britannia kormánya csütörtökön közölte, hogy a jövő évben növelni fogja a zsidó iskolák és zsinagógák biztonságára szánt összegeket, hogy jobban meg tudják védeni magukat az antiszemita támadásokkal szemben.

“A zsidó közösség elleni támadások elborzasztóak. Üdvözlöm a rendőrség erőfeszítéseit az ilyen bűncselekmények leküzdésére, de tovább kell mennünk, hogy a zsidó közösségek békéjét és biztonságát fenyegető aljas bűnözők a törvény teljes erejét érezzék” – mondta Suella Braverman belügyminiszter egy nyilatkozatban.

Antiszemita graffitti egy zsidó intézményen (Fotó: CST)

Braverman egy új zsidó közösségi rendőrségi, bűnügyi és biztonsági munkacsoport elnöke is lesz, amelytől azt remélik, hogy javítja majd az antiszemita bűncselekmények elleni fellépés hatékonyságát.

A munkacsoport, amelyben a rendőrség, a miniszterek és a zsidó közösség biztonsági szervezete (CST) vesz részt, évente háromszor fog ülésezni.

A múlt hónapban a CST jelentése szerint az antiszemita incidensek száma tavaly több mint negyedével csökkent Nagy-Britanniában a 2021-ben mért rekordmagas értékhez képest, de egyre több gyermek válik a gyűlölet áldozatává.

A kormányzati gyűlölet-bűncselekményi statisztikák szerint a 2022 márciusáig tartó évben az Egyesült Királyságban regisztrált vallási indíttatású gyűlölet-bűncselekmények közel egynegyede zsidó emberek ellen irányult.

A kormány közölte, hogy az új finanszírozás révén 122 millió fontra emelkedik a zsidó közösségek biztonságának védelmére 2015 óta a kiutalt összeg.

Ynetnews

[popup][/popup]