“Soha többé nem kell döntést hoznod”

Írta: Szombat - Rovat: Hagyomány, Kultúra-Művészetek

Avagy: 14 indok, hogy miért a zsidó lányokból válik a legjobb feleség

a-yiddishe-mame

Képünk illusztráció

Az alábbi – amerikai környezetben fogant – bölcselkedést mindenki annyira vegye komolyan, amennyire jónak látja.

 

 1. A zsidó lányok készítik a legfinomabb ételeket

Közhely, de valahogy el kell kezdeni: egy zsidó feleség tyúkhúslevese olyan csoda, mint a kettéváló Vörös-tenger, és olyan finom, mint az égből aláhulló manna.
Készítésének minden csínját-bínját az anyukájától leste el a zsidó lány, aki a Bubbától (nagyitól) tanulta, s így tovább, mígnem eléd került ez a gyógyító főzet, ami nem csak a gyermekkorodat juttatja eszedbe, de képes elmulasztani majdnem minden nyavalyát a megfázástól a fejfájásig.
Semmi sem árulkodik jobban a Derék Asszonyról, mint a szeretettel összeállított szédertál.

 1. Soha többé nem kell egyetlenegy egy döntést sem meghoznod

Dőlj hátra, pihenj és élvezd az életet. Egy percig se gondold, hogy a zsidó nők ellenőrizni akarnak. Feleséged csupán rendkívül hatékony és a helyzet magaslatán áll, legyen szó arról, hogy emlékeztet anyukád születésnapjára vagy észben tartja autód esedékes műszaki vizsgáját.
Az ő határidőnaplója a te határidőnaplód, az ő szervezési készsége a sajátod is egyben. Élvezd a kényelmes életet, míg a feleséged megmondja, hogy hová, mikor és milyen vakációra mentek, minden évben, életetek végéig.

 1. A zsidó feleségek hihetetlenül odaadóak

Mindig te vagy nála az első helyen – amit az is bizonyít, hogy naponta 300 alkalommal rád telefonál. Mindig kiáll minden ügyed mellet, ott lesz, ahol épp kell, támogat téged, amiben csak szükséged van rá.
A zsidó nő a networking királynéja, s holdudvarának fénye téged is beragyog. Tudod ugye, hogy minden ősapa mellett ott állt egy nagyszerű ősanya.

 1. A zsidó nő törekvő – érted

A zsidó feleség őszintén törődik a boldogságoddal, hogy az élet minden területén sikeres legyél. Nem kell nyaggatásra számítanod, ha későn érsz haza egy üzleti vacsoráról (de nem ígérhetem, hogy megúszod bűntudatkeltés nélkül, elvégre mégiscsak zsidó feleség.)
Mindig a legjobb arcát mutatja a vállalati rendezvényeken, így biztosítja számodra a megérdemelt elismerést és a kibontakozást.
Őszintén szólva, ha Mózes a feleségét küldte volna maga helyett, ő biztos lerendezte volna a fáraót, s sokkal, de sokkal hamarabb rávette volna, hogy engedje szabadon a zsidókat.

 1. A zsidó feleség formában tartja magát

Csak úgy, mint a tízparancsolatot, a zsidó nő az edzőterembe járást, a gyógyfürdőt és a fodrászt az élet szerves részének tekinti. Veled megeshet, hogy idővel megkopaszodsz, felszedsz pár felesleges kilót – kiváló főztjének hála – de a feleséged úgy tűnik, mintha visszafelé haladna az időben.
Az összes zsidó párnál, akit ismerek, mindig ezt kérdezik: “Hogy tudott ilyen jó nőt fogni?”
Az ő teste annyira sima, mint amilyen szőrös a tiéd. A zsidó nőknek ugyan nem adatott meg a vékony combok kegye, de ezt kemény erőfeszítéssel és a hitelkártyád túlterhelésével kompenzálják.

 1. A zsidó nő tudja, hogy a szex fontos micva

Igen. Minden szombaton és egyes ünnepeken.
És kimondottan izgatják őt az olyan férfiak, akik tudnak tfilint rakni és kiddust mondani – porold le tehát ezirányú tudásodat!

 1. Nála a radar mindig bekapcsolt állapotban van

Meglehet, hogy te jobban értesz a tőzsdéhez, de vajon képes vagy-e egyetlen gyors pillantással felismerni óriási napszemüveged mögül, hogy melyik család zsidó a medence mellett napozók közül?
Mert ő képes erre, sőt már gondoskodott is róla, hogy koccintsatok újdonsült ismerőseitekkel, mielőtt te még észrevehetted volna a Chai jelet egyikük túlméretezett nyakláncán. L’Chaim!
Ha ő nem gondoskodna róla, akkor neked egyetlen barátod sem lenne. Tartsd ezt észben, mert ha netalán (Isten ments) elválnátok, mert mind a feleséged pártját fogja fogni.

 1. A zsidó nő helyetted is körberajongja a fiaidat

Ahogy édesanyád is világosan tudatta veled, hogy vonzó, okos és imádni való fiú vagy, a feleséged is gondoskodik majd róla, hogy ugyanannyi szeretetet és odaadást tápláljon a fiaidba. S bizony lányok, a fiúknak mondogatja majd, hogy ők túl jók, akármilyen nő is kerül az útjukba.

 1. Értékeli a humorodat

Amit nem sokan tesznek, így igazán hálásnak kellene lenned, amiért nevet a vicceiden, noha már százszor hallotta őket, és érti azok kulturális hátterét is.

 1. Mivel jól akar kinézni, gondoskodik róla, hogy te is jól mutass mellette

Az öltönyeid csodás módon maguktól mennek a tisztítóba, a márkás zoknijaid összehajtogatják és elteszik magukat, az ingeid gyűrődésmentesek és frissen keményítettek.
Na jó, lehet, hogy a feleséged nem személyesen végzi mindezt, de minden esetre gondoskodik róla, hogy neked soha ne legyen gondod ezekre.

 1. Az otthonod mindig makulátlan

Ismét lehet, hogy nem személyesen rázza fel a párnákat és söpör ki az ágy alatt, de felveszi erre a legmegfelelőbb embert és az otthoni életed könnyű lesz, rendezett és, praktikus.

 1. Mindig bevonja a családodat is 

Feleséged rögeszmésen ragaszkodik a családjához, s amikor épp nem velük ebédel, akkor telefonon diskurál velük. De ennek előnyei is vannak, mert a családi összejövetelek hatalmas, vidám események, amelyek alkalmából mindkettőtök családja rendszeresen találkozik.
A zsidó nő meleg családi légkört teremt, a te családodat is mindig szívesen látja, s ezért te nagy becsben tartod őt.

 1. A zsidó nő imád társalogni

Értsd; érdekli a napod minden mozzanata, attól kezdve, hogy kivel szálltál be egy liftbe, kiről hallottad, hogy megházasodik és mit ebédeltél. Ez hosszú távon talán bosszantó lehet, de nem mondhatod, hogy nem törődik veled.

 1. A gyerekeid zsidók lesznek

A zsidóságban az anyai felmenőket tartják számon. Az által, hogy zsidó nőt veszel feleségül és utódokat nemzel neki, hozzájárulsz a zsidó vallás elterjedéséhez.
Mivel a világon mindössze 13,7 millió zsidó él, így tehát ez komoly micva!

 

jewfacts.com írását Mika Klára fordította.

Címkék:jiddise máme, zsidó nő

[popup][/popup]