Quentin Tarantino: „Egy Izraelben játszódó film fantasztikus lenne”

Írta: Szombat - Rovat: Film, Kultúra-Művészetek

Quentin Tarantino pénteken a “Real Time with Bill Maher” beszélgető műsorban nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy következő és egyben utolsó filmjét Izraelben forgassa.

Az 58 éves filmrendező izraeli feleségével, Daniella Pick modellel és színésznővel, valamint fiukkal, a 15 hónapos Leóval jelenleg Tel-Avivban él. Maher azt kérdezte a „Volt egyszer egy Hollywood” rendezőjétől, elképzelhető-e, hogy Izraelt választja a film színhelyéül, már csak azért is, mert – ahogyan Maher tréfásan megjegyezte – Izrael a „bosszú központja a világban”, és a Tarantino filmek gyakran a bosszú körül forognak, mint például az 1994-es „Ponyvaregény”.

Tarantino elmondta, hogy nem szívesen készítene filmet az izraeli politikai helyzetről. ”Ám ha Jeruzsálemben forgatsz, nincs olyan helyszín, hogy ne akadnál valami fantasztikusra. Mondjuk egy étteremben egy ház tetején, előtted a kupolák erdeje, és a hosszan húzódó csodálatos városkép.”

A beszélgetés apropója a „Volt egyszer egy Hollywood” könyv változatának (boovie) megjelenése volt. A rendező elmondta, hogy mennyire hiányzott neki Los Angeles-i otthona, mivel a COVID-19 miatt már egy éve Tel-Avivban élnek. Hozzátette, hogy bár „Izrael csöppnyi hely”, vannak hasonlóságok a két város között: az éghajlat és a pörgés. Mesélt A Falak Őrzője művelet idején óvóhelyen töltött időről a legutóbbi Hamász-Izrael konfliktus idején.

Maher makacsul igyekezett lebeszélni a “Kill Bill” rendezőjét arról, hogy az utolsó filmje után visszavonuljon. Tarantino azzal érvelt, hogy „ismerem a filmtörténetet, és innentől fogva a rendezők csak hanyatlanak.”

Hozzátette: „Semmi okom arra, hogy a közvéleményt vagy a legfelsőbb bíróságot győzködjem hangosan. Harminc éves pályafutásom azért elég hosszúnak mondható. Mindenemet erre áldoztam, mindenem erre ment rá.”

Algemeiner – Bassa László

[popup][/popup]