Történetek egy családi albumból

Írta: Kiállítás megnyitó - Rovat: Kultúra-Művészetek

A Centropa és a Holokauszt Emlékközpont „Történetek egy családi albumból – Magyar zsidók 20. századi emlékei” címmel vándorkiállítást hozott létre, melynek ünnepélyes megnyitójára 2012. március 20-án, kedden délután 4 órakor kerül sor. 

A tárlat és a hozzá kapcsolódó oktatási programok innovatív és interaktív módszerekkel kívánják a zsidóság múlt századi történetét bemutatni a fiatal korosztálynak.

történeteke_hdke_centropa.jpg

A megnyitó programja

 
Beszédet mond:

Őexcellenciája Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagyköveteProf. Dr. Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont ügyvezető igazgatója
Edward Serotta, a Centropa alapítója
Kinszki Judit, Centropa interjúalany

Fellép a Lauder Iskola Z’mirim klezmer zenekara

A megnyitót követően az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola és a Bornemisza Péter Gimnázium diákjai tárlatvezetést tartanak az érdeklődőknek.

Kérjük, részvételi szándékát március 12-ig az alábbi címen jelezze: [email protected]

A kiállításról
A „Történetek egy családi albumból” válogatás 220 interjúból, melyek részint Magyarországon, részint a mai Szlovákia, Ukrajna, Szerbia és Románia területén élő, magyar ajkú zsidókkal készültek. A Centropa archívumában őrzött képek és interjúk segítenek megérteni a 20. században élt magyar zsidók történetét és megőrizni emléküket. Bővebben a kiállításról ide kattintva olvashat.

Helyszín: Holokauszt Emlékközpont
Pontos cím: Budapest IX. ker., Páva utca 39.
A kiállítást készítette a Centropa Magyarország

Partnerek:
Holokauszt Emlékközpont
Haver Alapítvány

Támogató:

Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
 

[popup][/popup]