Cabaret Medrano koncert a Millenáris Fogadóban

Írta: Szombat - Rovat: Kultúra-Művészetek

A Cabaret Medrano együttes 2001-ben alakult Budapesten, egyedülállóan összetett zenét játszik.

 

Balkáni és latin dallamok, tangó és népzene, free jazz és sanzon, ballada és rock?n?roll foszlányok keverednek, hogy végül egy sajátos kabaréhangulatban, presszóérzésben egyesüljön az egész cirkuszi kavalkád.

Az együttes egyik alapító tagja és frontembere Kamondy Imre énekes, dalszerző, színész, aki jellegzetes színpadi játékával, előadásmódjával dramatikus jelleget kölcsönöz a koncerteknek. A másik alapító tag, a szintén dalszerző, szövegíró Verebes György (vajdasági festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője) érzékeny és improvizatív zongorajátékával alapvetően határozza meg a zenekar arculatát.

A fanyar és ironikus dalszövegek kissé elrajzolt, groteszk, nagyvárosi figurák történetei az éjszakában, a mai Budapest görbe tükörben. Nyugdíjas induló, szerelmi fricska, gengszter szving, vurstli dal, bizsergető kuplé, hajléktalan rocky, kalózballada.

A zenekar rendszeresen fellépet sikeres fesztiválokon (Sziget Fesztivál, Művészetek Völgye, POSZT), vagy a budapesti klubokban (Gödör Klub, Pótkulcs, Jelen, Nyitott Műhely, Könyvtár Pinceklub, Sirály stb.), de játszott már többek között a Magyar Filmszemle alkalmával a Millenáris Fogadójában is és az EFOTT-on is.
Az együttesnek van saját hangosítása, így könnyen tud alkalmazkodni az adott körülményekhez.

Az együttes nagyon jó hangulatot tud teremteni úgy fesztiválokon, állófogadásokon, konferenciák kísérő rendezvényein, bálokon, mint esküvőkön, vagy utcazenei rendezvényeken egyaránt.

Helyszín: Millenáris Fogadó
Pontos cím: 1024 Budapest, II. kerület, Fény utca 20-22.
Infó: www.millenaris.hu
Kontakt: [email protected]

 

[popup][/popup]