Legyél te is EZER GÓLEM!

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

Az ezer héberül segítőt is jelent. Mi azt az ezer embert keressük, aki ezerkedik velünk minden hónapban egy kicsit, és életben tartja a Gólem lelkében lobogó lángot. 
Színházbejárás, Minikoncert, Játékos kvíz, Jeruzsálemi kalács, Kóser limonádé és millió lehetőség az adományozásra!

Gyertek, töltsünk együtt egy napot és bővítsük az Ezer Gólem Csapatot!

 

Időpont: 2023.06.22. 12:00-19:00

Helyszín: 1077 Budapest, Csányi u. 3. – Gólem Központ

További információ és esemény: https://fb.me/e/3xqBfhxER

 

„Én zsidó vagyok? Hogyhogy zsidó vagyok? Mi az? Sárga vagyok én, vagy zöld vagy kék vagy milyen? (…) Sokszor úgy voltam vele, mintha az egész csak egy rossz vicc lenne, amit énellenem találtak ki, hogy ilyen butaság miatt is szenvedjek. Egész életemben zsidó legyek! Tessék talán felosztani ezt, mint a katonaságot vagy mint egy közmunkát, mindenki szolgáljon, mondjuk, egy évet, mint zsidó, ha már okvetlenül kell valaki zsidó is legyen, azonkívül, hogy ember.” (Szép Ernő)

Szép Ernő ötlete nyomán kérünk Téged is, legyél egy kicsit zsidó! Az se baj, ha már amúgy is az vagy. A Gólem Színház Magyarország egyetlen zsidó színháza, bármit is jelentsen ez. És most Te is tagja lehetsz közösségünknek! Ha már zsidó is kell, hogy legyen valaki (azonkívül, hogy ember), viseljük együtt a terheket!

 

Ezer Gólem

Nem, ez nem egy titkos zsidó katonai szervezet elnevezése; hanem egy nagyon is nyilvános támogatói klubé. Egy évadon át Te is a Gólem Színház társulati tagja lehetsz – ehhez nem kell mást tenned, mint egy éven át havi ezer forinttal támogatni munkánkat. Miért pont ezer? Mert a héber ezer szó jelentése: Segítség. Segíts Te is színházunknak, hogy ne csak túléljünk, hanem éljünk is; mert nemcsak a testünknek van szüksége táplálékra, hanem a lelkünknek is. A kultúra, a művészet ugyanúgy elengedhetetlen része a mindennapjainknak, mint „a kenyér és a cirkusz”.

Ezerj minket, hogy része lehess színházunknak; adományozónkként klubeseményeink vendége lehetsz, hiszen aki kicsit kipróbálja, milyen zsidónak lenni, megérdemel bizonyos előjogokat. Az Ezer Gólem Serege nem katonai szervezet, hanem fennmaradásunk záloga. Ha Neked is fontos a munkánk, csatlakozz! Segíts, hogy ezer évig dolgozhassunk! Legyél Te is egy kicsit zsidó!

[popup][/popup]