Zsidó hívek József sírjához látogattak, palesztin fegyveresek tüzet nyitottak rájuk

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Tűzharc tört ki szerdáról csütörtökre fordulóra az izraeli biztonsági erők és palesztin fegyveresek között Sechem (arab nevén Nablusz, Szamária, Palesztin Hatóság területe) térségében.

Fotó: Izraeli Védelmi Erők

Erről számol be az ujkelet.live, a 12-es izraeli tévécsatornára hiatkozva.

A palesztin fegyveresek akkor nyitottak tüzet, amikor szerda este körülbelül 1000 zsidó hívő lépett be a sírhely komplexum területére körülbelül 20 busszal, az izraeli hadsereg erős biztosítása mellett.több száz zsidó hívő József sírjához érkezett, az izraeli hadsereg erős biztosításával.

A palesztinok egy halottról és több sebesültről számoltak be, köztük egy állapota válságos. A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma szerint a tűzharcban megölt férfi, Ahmed Daragmeh, 23 éves volt, Tubasz falu lakosa és a helyi focicsapat tagja.

A hívők belépésére a sírkomplexumba azután került sor, hogy tegnap három lövöldözős terrortámadást hajtottak végre az izraeli erők ellen a térségben, sérülés nem történt. Az “Oroszlánok Barlangja” terrorosztag vállalta a felelősséget a támadásokért.

Az izraeli hadsereg majdnem havi rendszerességgel kísér zsidó, esetenként keresztény, híveket a szenthelyhez. Sechem Szamária Palesztin Hatóság irányítása alatt álló területéhez (Ciszjordánia A-körzet) tartozik, izraeli állampolgároknak tilos a belépés a hadsereg engedélye nélkül.

Teljes cikk

[popup][/popup]