Vezekelni küldte Vona Gábor a köpködő jobbikos képviselőt

Írta: origo.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

“Vona Gábor kérésére a Duna parton jártam” – írta ki Kulcsár Gergely, a korábban a Duna-parti holokauszt-emlékműbe köpő jobbikos képviselő. Emellé fel is töltött a Facebookra egy fotót, ahol az emlékműnél látható egy virággal a kezében. Alig több mint egy óra múlva viszont eltűnt a kép.

Vezekelni küldhette Vona Gábor azt a jobbikos képviselőt, Kulcsár Gergelyt, akiről a héten derült ki, a párt levelezőlistáján azzal büszkélkedett, hogy beleköpött a nyilasok által a Dunába lőtt zsidóknak emléket állító “vascipők” egyikébe. Az erről tanúskodó fotót Kulcsár Gergely tette közzé a Facebookon, egy bő óra múlva azonban a kép eltűnt.

“Vona Gábor kérésére a Duna parton jártam” – fűzte a képhez Kulcsár Gergely Forrás: Facebook/kulcsar.gergely.56/

Feljelentés kegyeletsértésért

A múlt héten a Demokratikus Koalíció politikusai – Gréczy Zsolt és Varga Zoltán – hoztak nyilvánosságra egy fotót, amelyet Kulcsár egy 2011-es köremailben küldött szét párttársainak. A képen Kulcsár a nyilasok által a Dunába lőtt zsidóknak emléket állító “vascipők” előtt pózol.

A kép mellé a parlamenti képviselő a következő szöveget írta: “Ma délután egy kis feltöltődésre vágytam, ezért meglátogattam a Duna parton, a képen látható vidám helyet.  A kép a cipőbe köpés után készült. Mindenkinek ajánlom, hogy ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, meg jön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be!” Kulcsárt a fénykép miatt a DK lemondásra szólította fel, és ügyészségi vizsgálatot kért a képviselő ellen, Tényi István fideszes képviselő pedig kegyeletsértés és uszítás gyanújával feljelentést tett.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]