Tűzharcba keveredtek az izraeli terrorelhárítók Dzseninben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Hat palesztin megsebesült, amikor egy letartóztatási művelet nyomán az éjszaka összecsapások robbantak ki az izraeli rendőrség és a palesztin lakosok között a Palesztin Hatósághoz tartozó Dzseninben, Szamáriában.

Képünk illusztráció: Forrás: Izraeli Védelmi Erők/Twitter

A határrendészet elit terrorelhárító egységének (Jamam) erői – írja az ujkelet.live – palesztin fegyveresekkel kerültek heves tűzharcba.

A rendőrség közölte, az erők „számos terroristát ártalmatlanítottak”, akik tüzet nyitottak a csapatokra a dzsenini letartóztatási műveletek során.

A rendőrség szerint a csapatok „masszív tűzerővel” szembesültek a műveletek során.

Izraeli sérültje nem volt az incidensnek, de egy páncélozott járműben kisebb károk keletkeztek a lövöldözéstől.

Palesztin jelentések szerint legalább hat személy megsebesült, közülük kettő állapota súlyos.

Az izraeli rendőrség közölte, hogy a hat palesztin robbanószerkezeteket, Molotov-koktélokat és köveket dobált, és ,,egyértelmű volt, hogy tűzharc lesz, és az erők ennek megfelelően reagáltak”.

Egy határrendészeti forrás a Haaretz napilapnak azt nyilatkozta, hogy ,,az éles lőszer használata Dzseninben az utóbbi hetekben megnőtt az akciók során”, megjegyezve, hogy minden letartóztatás tömeges zavargássá alakul, beleértve a rövid hatótávolságú lövöldözéseket is. A hétfő esti letartóztatás rutinszerű akció volt, de a városban kialakult feszültség miatt bevonták a különleges erőket.

ujkelet.live

 

[popup][/popup]