Szolidaritás Izraellel: A Herzl Tivadar tér két hétre Október 7. tér lesz

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és Budapest főváros önkormányzata a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar teret két hétre szimbolikusan Október 7. térnek nevezi át a Hamász terroristái által elkövetett támadás áldozatainak emlékére. A szimbolikus tér-átnevezés 2024. január 7-én, vasárnap délután 3 órakor kezdődik. 

A Herzl Tivadar tér

A szervezők a nyilvános eseményre invitálnak:

“Legyünk ott minél többen, hogy kifejezhessük szolidaritásunkat a Zsidó Állammal!

A 2023. október 7-i dátum a legújabbkori egyetemes és izraeli történelem olyan tragikus eseménye, amely nemcsak számunkra, a kortársaknak jelent történelmi fordulópontot, de az utókor számára is minden bizonnyal olyan jelentőségű nap lesz, amelyről minden évben meg fognak emlékezni.

E tragédia súlyát és jelentőségét átérezve a Mazsihisz és Budapest főváros önkormányzata a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl teret két hétre szimbolikusan Október 7. térnek nevezi át, hogy így tisztelegjen a brutális kegyetlenséggel megölt áldozatok emléke előtt.

A január 7-én, vasárnap délután 3 órakor kezdődő rendezvényen beszédet mond:

• Prof. dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke;
• Niedemüller Péter, Erzsébetváros polgármestere;
• Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere;
• Dr. Frölich Róbert országos főrabbi.

A rendezvény házigazgazdája: Dési János újságíró.

Legyünk jelen minél többen, hogy Magyarország zsidó és nem zsidó polgárai a részvételükkel fejezhessék ki együttérzésüket az áldozatok hozzátartozóival és a Zsidó Állammal” – zárul a meghívó.

[popup][/popup]