Shira Haas búcsúja magyar holokauszttúlélő nagymamájától

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Shira Haas izraeli színésznő – akit a nagy sikerű Unorthodox és a Shtisel című sorozatokból ismerhettünk meg – megrendítő szavakkal búcsúzott el a napokban elhunyt, holokauszttúlélő nagymamájától, aki magyar származású volt „Micsoda ajándék nekem, hogy te voltál a nagymamám” – írta a 26 éves színésznő.

Shira Haas

„Egy igazi túlélő volt, aki szinte minden családtagját elveszítette a holokauszt során, és aki emiatt a legszebb módon állt bosszút: a szeretettel. Négy gyermeke, tizenhárom unokája és tizenhat dédunokája született. Belőle merítettem inspirációt és szeretetet egész életemben. Micsoda ajándék nekem, hogy te voltál a nagymamám. Örökké hiányozni fogsz” – írta Shira Haas izraeli színésznő az Instagramon – szemlézte a Kveller.com cikkét a mazsihisz.hu.

Az Unorthodox sztárja korábban is beszélt a nyilvánosság előtt a családjáról. Tavaly azt nyilatkozta: „a Magyarországról származó nagymamám és az Auschwitzot megjárt nagyapám Izraelben találkoztak. Nem szerelemből házasodtak össze, hanem azért, hogy családot alapítsanak. Azt mondták egymásnak: megpróbáltak megölni minket, de építsük újra, amit igyekeztek lerombolni. A válasz a szeretet legyen”.

Shira Haas az Unorthodox főszerepében, Berlinben (Fotó: Anika Molnar, Netflix)

Shira Haas azt írta: „a halála előtt a nagymamámnak az volt az utolsó üzenete számomra, hogy nem tudja szavakkal leírni, mennyire szeret, de én ezt biztosan érzem is. Számtalan napot és éjszakát töltöttünk együtt, amikor beteg voltam, mindig mellettem volt”. (Shira Haas gyerekkorában átesett egy rákbetegségen.) A színésznő így fogalmazott: „ő volt a gyermekkorom, az életem ikonja”.

[popup][/popup]