Saját otthonukban verték össze a holland holokauszt-túlélőket

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

 Brutális támadás ért két holokauszt-túlélőt Amszterdamban. Diana Blog 86 éves, férje Shmuel 87, mind a ketten átélték Auschwitz borzalmait. A támadásban a férfinak eltörött a combcsontja és megvakult, felesége pedig szörnyű fájdalmaktól szenved. Egy rehabilitációs központban tartózkodnak azóta is, csak tolószékkel tudnak közlekedni.

Dutch-Police-Van-788x400

Azt mondták, két feketébe öltözött férfi kopogtatott az ajtajukon, akik rendőrként mutatkoztak be. Amikor a férj ajtót nyitott, a támadók fegyverrel hadonásztak és ütni, rugdosni kezdték őket, ékszereket és más értéktárgyakat követeltek, majd megkötözték őket. Diana beszámolója szerint végig „mocskos zsidóknak” szólították őket és azt mondták: „túl régóta hordjátok már ezeket az ékszereket, mostantól mi fogjuk”. Még az asszony ujját is le akarták vágni, mert a gyűrűk nem jöttek le. A rendőrség közzétette a támadók személyleírását, de még semmi hír róluk.

A pár fia 10 ezer euró nyomravezetői jutalmat ajánlott fel, annak, aki információval szolgál a támadók elfogásához. Az összeg azóta tovább nőtt pár ezer euróval, felháborodott holland polgároknak köszönhetően. Az izraeli holland nagykövetség közölte, hogy ez egy sokkoló incidens, amivel a holland rendőrség kiemelten foglalkozik – olvasható a timesofisrael.com cikkében.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]