Ötven Gázába hurcolt túsz lehet életben a közvetítők szerint

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Wall Street Journal reggel arról számolt be, hogy a tárgyalásokon részt vevő közvetítők és egy amerikai tisztviselő, aki ismeri a legfrissebb amerikai hírszerzési információkat, úgy vélik, a Gázában fogságban lévők közül körülbelül 50 lehet életben.

A Gázába hurcolt túszok arcképe egy izraeli utcán

Hivatalosan 120 túsz maradt Gázában, 43-ról megállapították, hogy már nem él. November végén 105 civilt szabadult a Hamász fogságából az egyhetes fegyverszünet során. Négy túszt ezt megelőzően szabadon engedtek, hetet pedig a csapatok mentettek ki. 19 túsz holttestét találták meg a csapatok Gázában, három túszt tévedésből a katonaság megölt – szemlézte a hírt az ujkelet.live.

Egy személyt október 7-e óta eltűntként tartanak nyilván, sorsa még mindig ismeretlen, bár a családja úgy véli, hogy megölték.

A szám magába foglalja a 2014-es erős szikla hadművelet során elesett két izraeli katona, Hadar Goldin főhadnagy és Oron Saul törzsőrmester maradványait valamint a 2014-ben önszántából a Gázai övezetbe belépő Avera Mengisztut és a 2015-ben a Gázai övezetbe önszántából belépő Hisam al-Szajedet.

Teljes cikk

[popup][/popup]