Orbán milliárdokkal segíti ki az MTK-t

Írta: hvg.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Átvállalja öt budapesti sportklub adósságait, több milliárdot költ a fejlesztésekre a kormány – ezt jelentette be az MTK 125 évi jubileumi gáláján a miniszterelnök és a klub elnöke, Deutsch Tamás. A klub további 300 millió forint támogatásban részesül.

MTK-Orbán

Az MTK történelme során számos világ és olimpiai bajnokot nevelt, a klubbal kötendő stratégiai elvi és támogatási megállapodás arra szolgál, hogy a szervezet az elkövetkező 125 évben is ugyanilyen sikeres legyen – mondta Orbán Viktor szombaton az MTK 125 Jubileumi Gálaestjén bejelentve, hogy a kormány a klubbal stratégiai megállapodás aláírására készül. (A miniszterelnök beszédét a kormany.hu élőben közvetítette – a szerk.)

A miniszterelnök – ahogy a szolnoki Vízilabda Aréna avatóján délben – most is kifejtette, hogy Magyarország nagyon sikeres az elitsportok területén, de „az érem másik oldala” azt mutatja, hogy a gyerekek vészesen keveset mozognak és sportolnak. „Ezt az egész ország megsínyli” – mondta Orbán, aki szerint ezért van szükség a mindennapos testnevelésre és a sportlétesítmények építésére.

„Ha a gyerekeinkről van szó, semmi sem drága” – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki szerint akkor lesz sok aranyérem az olimpiákon, ha sok gyerek sportol, és közülük kerülnek ki a tehetségek. Ezt követően az MTK legendás ökölvívóját, Papp Lászlót idézte, aki egykor arról beszélt, hogy akkor érkezett reggel az edzőterembe, amikor még senki nem volt ott. A miniszterelnök a „Hajrá MTK! Hajrá Magyarország!” felkiáltással zárta mondandóját.

Megújul a stadion is

Az est elején a klub elnöke, Deutsch Tamás – a Fidesz európai parlamenti – képviselője köszönte meg a budapesti Vasúttörténeti Parkban tartott rendezvényen a Magyar Fairplay Bizottság által az MTK-nak ítélt díjat. Bejelentette, hogy stratégiai megállapodást írnak alá a magyar kormánnyal, ami szerinte olyan anyagi biztonságot adhat, amivel megvalósíthatják fejlesztési terveiket.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:MTK, Orbán

[popup][/popup]