Orbán megvédi a magyarországi zsidókat a “progresszív antiszemitizmustól”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Volner János (volt jobbikos, jelenleg független) képviselő az azonnali kérdések órájában arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy betiltják-e az olyan szerveztek támogatását, amelyek, úgymond, külföldön azért lobbiznak, hogy Magyarország ne kapjon támogatást addig, amíg ez a kormány van hatalmon.

Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI)

Az atv.hu így tudósított Volner kérdéséről és Orbán válaszáról:

“Miniszterelnök úr nem tartja-e abszurdnak, hogy a liberális politikát minden eszközzel segítő társadalmi szervezetek, melyeket külföldről támogatnak, több külföldi támogatást kapnak, mint a legtöbb állami támogatást kapó magyarországi párt ?” – kérdezte Volner. Megemlítette, hogy míg a Jobbik elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton korábban a Soros-szervezeteket felszámoló javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, később Soros embereivel szervezett konferenciát külföldön. Betiltják-e ezen szervezetek támogatását? – kérdezte Volner.

Orbán Viktor minderre azt válaszolta, hogy de ja vu érzése van, az a kép jelenik meg, amikor abból a parlamenti sarokból ilyen hangokat lehetett hallani, és sajnálja, hogy “az utolsó mohikánnak kell válaszolnia” most.

A helyzet súlyosabb szerinte, mint amit Volner lefestett – mondta Gyöngyösi Márton kapcsán a miniszterelnök. “A baloldal föltalálta a progresszív antiszemitizmust” – fogalmazott Orbán Viktor. Szerinte progresszív antiszemita az, aki “jobban gyűlöli a mi kormányunkat, mint zsidó honfitársait”, “és ha ilyen akkor befogadják”. Így van, hogy Jobbikból sokan a DK, az MSZP listáján fognak indulni – mondta, hozzátéve: Gyöngyösi képviselőtársunk itt állt velem szemben, és azt mondta, listázni kell a zsidó képviselőket. És most a baloldal elfogadott, ünnepelt politikusa. Ez a progresszív antiszemitizmus, ezért kívánom, hogy a magyarországi keresztény jobboldal elég erős legyen ahhoz, hogy meg tudja védeni a magyarországi zsidó közösségeket, “nehogy baj legyen abból, amit ezek itt csináltak” – hangoztatta a válaszában Orbán Viktor.

Teljes cikk

[popup][/popup]