Netanjahu: “Megbuktatjuk ezt a veszélyes, csaló, baloldali kormányt”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Benjamin Netanjahu első ellenzéki vezetői ülésén kijelentette, jobboldali szövetségeseivel fáradhatatlanul e ,,veszélyes, csaló, baloldali kormány megbuktatásán” fognak dolgozni.

Az ellenzék vezetője, Benjamin Netanjahu az új kormány beiktatását követő első frakcióülésen 2021. június 14. (Fotó: Twitter-videó képernyőfotó)

A Likud, a szefárd ultraortodox Sasz, az askenázi ultraortodox Jahadut Hatora és a szélsőjobboldali Vallásos Cionizmus képviselői társaságában Netanjahu azt mondta, hogy a nemzeti-vallásos Naftali Bennett által vezetett új kormány az őt összekötő három tényező miatt fog megbukni: ,,gyűlölet, kirekesztés és hatalom. Hatalom iránti vágy, amely nem ismer határokat, és erre nem lehet kormányt építeni” – írja az ujkelet.live.

Az ellenzék vezetőjeként megismételte azt az állítását, hogy Bennett választási csalást követett el azzal, hogy olyan ígéretekkel tévesztette meg szavazóit, amelyeket nem tartott be. Netanjahu kijelentette, hogy az ellenzék egyesülni fog, hogy megbuktassa ezt a kormányt az első adandó alkalommal.

“1995-ben és 2005-ben is az ellenzéket vezettem. Keményen dolgoztunk együtt, és mindkét esetben hatalmas győzelmeket értünk el (…) ,,Ismerjük, és én érzem az ujjaim alatt, hogy mik a gyenge pontjaik”.

Hangsúlyozta, hogy érvényesíteni fogja ,,az ellenzékben a vasfegyelmet’, amelynek alig van mozgástere, valamint összetartásra és a Kneszet üléseken való részvételre szólította a pártok tagjait.

Teljes cikk

Címkék:Benjamin Netanjáhu, ellenzék, kormány

[popup][/popup]