Nem élte túl a 18 éves katonalány a szombati terrortámadást

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Szombat este a kelet-jeruzsálemi Suafat-ellenőrzőpontnál történt terrortámadás következtében súlyosan sérült 18 éves Noa Lazar tizedes életét nem sikerült megmenteni – közölte az Izraeli Védelmi Erők szóvivője, miután értesítették az elhunyt családját.

Noa Lazar (Forrás: IDF twitter fiók)

Lazart halála után posztumusz őrmesteri rangra emelték – tudósít az ujkelet.live.

A 22 éves suafati palesztin fegyveres este kilenc óra körül érkezett az ellenőrzőponthoz, ahol rálőtt a biztonsági erőkre, majd a közeli menekülttáborba menekült.

A lövöldözésben egy másik biztonsági őr súlyosan, illetve két határrendész a repeszektől könnyebben sérült. A két súlyos sérültet a Hadassza Kórházba szállították, ahol Lazar őrmestert a sikertelen újraélesztés után halottnak nyilvánították. Az orvosok küzdenek a súlyosan sérült 30 éves biztonsági őr életéért.

A lövöldözésben két határrendész könnyű repesz okozta sérüléseket szenvedett.

A héber média tájékoztatása szerint a terroristát segítő és a helyszínre szállító autó vezetője feladta magát a rendőrségen. A sofőr azt állította, hogy Modi’inbe tartott a terroristával, aki az ellenőrzőpontnál legalább hét lövést adott le, amíg a fegyvere elakadt.

A tettes utáni hajtóvadászat tovább folytatódik. A rendőrség közleménye szerint három 30 év körüli gyanúsítottat letartóztattak a Júdea és Szamária területén lévő Suafat és Anata, valamint a kelet-jeruzsálemi Bét Haninában, ugyanakkor a terrorista családjának három tagját is őrizetbe vették – jelentette a katonai rádió.

A biztonsági erők a támadás után razziázott a Suafat menekülttáborban, hajtóvadászatot indítva a lövöldöző és a segítségére lévő két másik gyanúsított után. Doron Turdzseman, a jeruzsálemi kerületi rendőrség parancsnoka elmondása szerint, a három gyanúsított személyazonosságát ismeri a rendőrség.

A sikeres gyilkosságot Suafat menekülttáborban tüzijátékkal ünnepelték.

Teljes cikk

Címkék:palesztin terror

[popup][/popup]